Logo mooilaarbeek.nl
De Laarbeekse groep 'KUUB'   | Fotonummer: f2bc68
De Laarbeekse groep 'KUUB' (Foto: )
Evenementen

Laarbeekse groep KUUB treedt op met 'STAPEL' in Lieshout

Lieshout - Op zaterdag 22 september aanstaande brengt de Laarbeekse cabaretgroep KUUB het programma STAPEL in Ons Tejater. Na de show al diverse keren te hebben gespeeld in de hele regio, staan ze er nu voor het eerst mee in hun eigen Laarbeek.

Carnaval
"Het programma zal bestaan uit de beste liedjes en sketches uit de programma's van de afgelopen 10 jaar", vertelt Maarten van de Weijer, frontman van de groep en de enige Helmonder ("maar geboren in Beek en Donk!"). Naast Maarten bestaat KUUB uit Jan Swinkels, Mark van den Enden, Jos Slaats en pianist Wim van Hest. Het vijftal treedt al sinds 2008 op, vooral in de maanden voor carnaval, in de hele regio, maar ook in Midden-Brabant, Gelderland en (Zuid-) Limburg. Zo hebben ze bij Sparta'25 aan de wieg gestaan van het Gala der Spartanen, een jaarlijkse kletsavond die ze aan elkaar hebben gepraat met sketches en liedjes.

Swingend
De groep is ontstaan in 2007, toen de vijf heren bij elkaar zijn gaan zitten. Ze streefden, na jaren in diverse samenstellingen bijdragen te hebben geleverd aan de carnavalsconcerten van O&U, een hoger doel na: optreden op hét carnavalspodium van Brabant: Het Keiebijters Kletstoernooi. Maarten: "Wij hadden het daar altijd over, maar het kwam er niet van. Tijdens carnaval 2007 stond mijn broer Carlo met zijn groep Timper ineens gewoon in Helmond op de planken. Toen dacht ik: Nou dan wij ook! In september zijn we bij elkaar gaan zitten, op 5 januari 2008 stonden we er. Toevallig had ik nog een liedje liggen, dat ik ooit gemaakt had voor een feest van oom en tante. Die kwamen nogal veel op een naturistencamping en dat lied hebben we canavalesk aangekleed". 'FlubberFlap' scoort meteen en is niet meer uit het programma van KUUB weg te denken. In het tweede seizoen worden voor het eerst de blaasinstrumenten gebruikt. Op Maarten na zijn of waren alle KUUB'ers lid van O&U, en de niet alledaagse bezetting met trompet, tenorsax, baritonsax en piano zorgt voor de kenmerkende sound van de groep. Dan ontstaan ook nummers als de Snertpolonaise waarmee ze het Laarbeeks Liedjesfestival winnen, covers van Lady Gaga en de Blues Brothers en 'Tis Voorbij', een in het Antilliaans gezongen lied dat heerlijk gedragen wordt door de swingende baritonsax van Jan.

Enthousiast
KUUB wordt getypeerd als 'Swingende flauwekul, droogkomisch en soms stapelgek'. Voor STAPEL hebben ze hun sterkste acts 'opgestapeld', met een knipoog naar de Limburgse acteur. STAPEL zit vol variatie: meerstemmig gezongen nummers worden afgewisseld met pakkende meezingers en absurd droge sketches. "Overal waar we gespeeld hebben, hebben de mensen gruwelijk hard gelachen. Op het podium hebben we zelf ook altijd nog ontzettend veel lol en dat straalt af op het publiek. Wil je gewoon een avond lekker lachen? Kom dan naar Ons Tejater", besluit Maarten zijn enthousiaste betoog.

Kaarten voor zaterdag 22 september zijn te bestellen via www.ticketview.nl/shop/vierbinden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>