Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3cc5dd
Foto:
Algemeen

Kledingbank Laarbeek ondersteunt inwoners die het financieel moeilijk hebben

Laarbeek - Stichting Kledingbank bedankt haar vrijwilligers voor hun geweldige inzet met een gezellige middag met een Quiz onder bezielende leiding van Henri Bouwmans. Iedereen was erg enthousiast en genoot ervan onder het genot van een hapje en een drankje. Maar waar staat de kledingbank Laarbeek voor?

Sinds 2014 is in Laarbeek een kledingbank gevestigd die volledig door vrijwilligers wordt gerund. Iedereen die het nodig heeft, kan er gratis tweedehands kleding krijgen en alle overige inwoners van Laarbeek voor weinig.

Steeds meer mensen in Nederland verkeren financieel in moeilijkheden. Huisvesting, voeding en kleding zijn primaire levensbehoeften. Kledingbank Laarbeek wil inwoners die financieel in moeilijkheden verkeren ondersteuning bieden door kosteloos kleding te verstrekken. Daarnaast worden inkomsten gegenereerd door verkoop van tweedehands kleding om de kosten te dekken. Kledingbank Laarbeek blijft er de komende jaren naar streven zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

Maar wie komen er voor gratis kleding in aanmerking? Stichting Leergeld, Dorpsondersteuners, LEV groep, Maatschappelijk werk, Huisarts, Stichting ViERBINDEN en de gemeente verstrekken verwijsbrieven. Zo komt de kleding terecht bij mensen die deze het hardst nodig hebben. De tweedehands kledingwinkel 'ViaVia' die gekoppeld is aan Kledingbank Laarbeek is bedoeld voor alle inwoners van Laarbeek en omstreken. Door verkoop van kleding kunnen ook mensen die net buiten de doelgroep vallen goedkoop aan kleren komen. De Kledingbank verkoopt nette kleding om de Kledingbank te laten voortbestaan. Met uw bezoek helpt u een medemens. Iedereen is dus van harte welkom in hun winkel.

Mensen kunnen tijdens openingsuren ook kleding aan de bank doneren. Zij selecteren en sorteren deze kleding en wat geschikt is komt in de winkel te hangen. Het aanbod is heel divers: Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er, naast dames en herenkleding is er ook baby- en kinderkleding. Maar ook sieraden, schoenen en beddengoed zijn er. Ondergoed is eveneens te krijgen en is altijd nieuw. Dit wordt betaald uit de opbrengst van de verkochte kleding.

De kledingbank draait volledig op vrijwilligers. Zij zijn nu met twintig vrijwilligers. Daarnaast houden zij hun 'eigen broek' op. Het is natuurlijk niet makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Dus als er particulieren of bedrijven zijn die hen willen steunen -ook al is hun gift nog zo klein-, dan is dat meer dan welkom. De kledingbank is gevestigd op Beekerheide 23C te Beek en Donk en is iedere woensdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>