Archief: pauze bij de fietstocht in 2003
Archief: pauze bij de fietstocht in 2003

Fiets- en tuinfeest Laarbeekse Veteranen

Algemeen

Laarbeek - Aan het begin van iedere zomer organiseert de Vereniging De Laarbeekse Veteranen voor hun leden het fiets- en tuinfeest. Gebruikelijk is dat op de tweede zaterdag van juni, dit jaar dus al op 8 juni. Voor diegene die willen en kunnen is er een fietstocht uitgezet die start om 12.00 uur en ieder jaar enkele verrassend mooi plekjes van Laarbeek aandoet. Ook dit jaar wordt de fietstocht uitgezet door Jan van den Bogaard en Harry van Keulen en dat levert gezien hun ruime ervaring een mooie route op. Tip voor de deelnemers; als het weer hetzelfde wordt als in 2018, zorg voor een pet of hoed en zonnebrand!

Om ongeveer 14.00 uur komen de fietsers terug aan 'de Nieuwe Werf' in Beek en Donk om daar ontvangen te worden door de overige deelnemers aan het vervolg van die middag; het tuinfeest. In vaak wisselende groepjes wordt er volop bij gekletst over allerlei onderwerpen. Natuurlijk wordt er ook gesproken over hun gezamenlijke achtergrond, het Veteraan zijn. Ook al zijn de oudste veteranen al in de negentig en hun jongste collega's ergens in de twintig en ook nog actief in militaire dienst, er zijn vele overeenkomsten waarover men met elkaar spreekt. Dit ondanks de verschillende ervaringen van vroeger in Nederlands Indië of Nieuw Guinea en tegenwoordig in Mali, Jordanië of Afghanistan. Meer overeenkomsten dan verschillen, denk daarbij aan; hitte of juist de kou, lange dagen (vaak 24/7), gebrek aan alles wat er 'even' niet is, contacten met het thuisfront maar ook op sommige momenten; de spanning. Allerlei zaken die veteranen van elkaar begrijpen ondanks het verschil in missies. Ook de partners van de leden binnen de Verenigingen kennen dit soort overeenkomsten, gedurende langere tijd alleen thuis, soms met de zorg voor een gezin. Maar ook de onzekerheid van een partner in een ver, soms gevaarlijk, land. Al deze gesprekken vinden uiteraard plaats onder het genot van een drankje en wordt na de loterij afgesloten met een koud-warm buffet.

Bent u ook veteraan, zelfs nog in actieve dienst, maar geen lid van de Laarbeekse Veteranen meldt u aan en wordt ook lid. Steeds meer jonge veteranen vinden de weg naar de 'Laarbeekse Veteranen'. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de secretaris: veteranenlaarbeek@gmail.com. Telefoon: 0492-382674.