Drukte bij de 'vertelboom'
Drukte bij de 'vertelboom' Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

10e Kikkerconcert IVN Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Bij het in leven roepen van juni Watermaand in Laarbeek in 2010, was IVN Laarbeek een van de eersten die zich geroepen voelde om hieraan deel te nemen. Zij hadden niet kunnen voorzien dat het Kikkerconcert, dat ze nu voor de 10e keer organiseren zo'n grote vlucht zou nemen.

Maar ze mogen wel zeggen dat het is uitgegroeid tot een van de leukste en meest aan water gerelateerde evenementen van de juni Watermaand. Daarom mag IVN Laarbeek dit jaar de 'Juni Watermaand' openen. Wethouder Joan Briels komt dit officieel doen rond de klok van 14.00 uur. Hij onthult ook het bordje van het loopje wat midden door het IVN terrein loopt; 'De Koude Maas'. De jeugdgemeenteraad heeft een geweldig insectenrestaurant gebouwd, tijdens NL Doet, wat ook op deze dag geopend wordt door de Jeugdgemeenteraad samen met de burgemeester. De Jeugdgemeenteraad heeft ook een aantal akkerranden ingezaaid voor insecten en vlinders die van het restaurant gebruik kunnen maken. De kikkers kwaken nog steeds in de poel en IVN heeft er weer zin in om dit 10e Kikkerconcert tot een groot succes te maken.

Er staat weer van alles te gebeuren. De tuin is weer ingericht als een groot gezellig buitenterras, waar het goed toeven is met een drankje en hapje. De muziek dit jaar is voor ieder wat wils. Ze beginnen met een gezellig Barbershopkoor, de volgende band is een gezellige nieuwe coverband uit Beek en Donk, MeZ'N4e, en er wordt afgesloten met de geweldige Folkband de Feliciano's. In het clubgebouw is er weer een geweldige foto-expositie van hun eigen 'Kiek Nou', waar u gratis een prachtige vergroting kunt winnen. Natuurlijk geen kikkerconcert zonder te prutten in de poel, nog altijd een ware happening, het blotevoetenpad en dan lekker door de moddersloot. Onder de vertelboom viert kikker van Max Velthuijs zijn 30e verjaardag met voorlezers van de Bieb, de poppenkast met kikker en pad zijn ook op dit feestje. Er kan geschminkt worden en gekleurd en Kikker zelf komt ook.

Op het pleintje voor de Bimd staan een aantal leuke kraampjes speciaal voor kinderen en hun ouders, waar men onderwaterleven kan bekijken. Er kunnen hommel- en vlinderkastjes worden getimmerd en er is een hele leuke kraam waar van alles over de natuur te beleven valt. Kortom een middag aan de poel voor iedereen van 3 tot 80 jaar. Het IVN is te vinden aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel, volg gewoon de bordjes en kom zoveel mogelijk met de fiets. Het IVN begint om 12.00 uur en ze zetten alle visjes, dikkoppen, kevertjes en schaatsenrijdertjes om 17.30 uur terug in de poel. Tot 2 juni.