Logo mooilaarbeek.nl

Eerste film filmcyclus Laarbeek

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden voor de 12e keer een filmcyclus. De cyclus bestaat uit 4 films en het thema van deze reeks is: 'Humor, meer dan alleen maar lachen'. De komende maanden zullen ze steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 1: Intouchables, Olivier Nakache & Eric Toledano, 2011 (112 min.) op dinsdag 24 september.

"Lachen kan verworden tot weglachen"
Miljonair Philippe woont in een kast van een huis, hartje Parijs, omgeven door een uitgebreide staf van zakelijk en huishoudelijk personeel. Maar hij is gehandicapt en aan de rolstoel gekluisterd. Driss, een jonge Senegalees, woont in één van de weinig frisse, gure voorsteden en leeft van schimmige zaakjes en een uitkering. Om die te behouden moet hij solliciteren en tot ieders en bovenal zijn eigen verbazing wordt hij aangenomen als de persoonlijke verzorger van Philippe. Zijn tomeloze energie, zijn onorthodoxe aanpak, zijn grappen en grollen brengen heel wat reuring in de stijve entourage rond Philippe, maar ook vrolijkheid en enige lichtheid. Vooral Philippe zelf kikkert er zichtbaar van op. Hij wordt er een ander mens van. Is er echter niet ook een 'maar' aan het vele lachen en schateren?

De filmvertoningen vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis Lieshout, Grotenhof 2 en starten om 13.30 uur met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. U mag zelf weten of u daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,00 per film.

Meer informatie kunt u opvragen bij Suzan de Koning van ViERBINDEN via 0492-328800 / 06-19502192 of sdkoning@vierbinden.nl. Kom, kijk en geniet.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>