Logo mooilaarbeek.nl
De 'Grenadierwever'   | Fotonummer: fadc6b
De 'Grenadierwever' (Foto: Peter Noy)
Natuur

Lezing over 'Wildlife of Africa' bij IVN Laarbeek

Laarbeek - Bij het IVN Laarbeek wordt donderdagavond 21 november een lezing gehouden met als thema 'Wildlife van Zuid-Afrika'. Deze boeiende foto-/videopresentatie wordt verzorgd door Peter Noy uit Uden en vindt plaats in clubgebouw De Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. De aanvangstijd is 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, waarbij de entree gratis is. Iedereen is van harte welkom.

Enkele jaren geleden heeft Peter Noy, samen met een groep van zestien deelnemers, een enerverende rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Na maanden van dorre droogte brengen de eerste regenbuien het leven in Zuid-Afrika onstuitbaar terug. Duizenden kleuren groen, uitbundig bloeiende bloemen en groot wild met hun jongen. Ontelbare strak in het kleurrijke pak gestoken, onbevangen flirtende vogels in alle soorten en maten. "Dit en nog veel meer heb ik, samen met mijn medereisgenoten aan den lijve ervaren en in beeld, film en geluid proberen te vangen. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik op deze manier mijn reisbelevenissen met anderen kan delen en hen het gevoel te geven dat ze er zelf bij zijn geweest. De ervaring van een wildsafari waarin je oog in oog komt te staan met een Afrikaanse wilde hond die een impala aan het verslinden is, is onuitwisbaar", aldus Peter Noy.

Naast het vele wild vindt men in Zuid-Afrika diverse endemische vogelsoorten die bovendien relatief eenvoudig te zien zijn in de mooiste wildparken Kruger, Mhkuze, Umfolozi en iSimangaliso. Intense portretten, weidse landschappen, close-ups van fraai gekleurde vogels én oog in oog met de 'Big Five' van Zuid-Afrika, dat zijn dé ingrediënten voor deze avond. Voor natuurliefhebbers is dit avondvullend programma een must om wat meer te weten te komen over de geheimzinnige dieren- en vogelwereld van Zuid-Afrika. Op de foto is een grenadierwever te zien, een vogel behorend tot de familie van de wevers, bekend door de kunstige manier waarop zij hun nesten weven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>