Afbeelding

Start van het theaterseizoen

Algemeen Video's

Mariahout - De opening van het theaterseizoen van openluchttheater Mariahout werd op zondag 29 mei feestelijk gevierd. Om 13.30 uur begon het met een ronde door Mariahout van de Harmonie St. Caecilia, de harmonie van Lieshout en Mariahout. Daarna begon om 14.00 uur de opening. De tribune zat vol met vrolijke kleuren van de paraplu’s en hoewel het weer er niet echt naar stond, zat de stemming er wel goed in. Het getik van de regendruppels was een sfeervolle toevoeging, om het zo te zeggen. 

Toneelstuk 
De opening begon met de opvoering van een toneelstuk door Theatergroep Mariahout. Dit theaterstuk vertelde een stuk geschiedenis, over hoe het oprichten van Openluchttheater Mariahout nou eigenlijk tot stand gekomen is. Dit begon met een komische opvoering over hoe het opmeten van het terrein, met de pastoor en zijn ietwat onhandige meethulp, waarbij zowel de lengte, breedte als de hoogteverschillen gemeten werden. Daarna kwam er een stukje over het overleg tussen de pastoors van de vier kernen en hoe de pastoor van Mariahout het nou eigenlijk allemaal geregeld had, dat oprichten van het theater. De bedoeling was dat er zo min mogelijk kosten aan zaten, dus de pastoor legde uit hoe hij dan aan materiaal kwam en wie nou eigenlijk dat theater ging bouwen. Dat laatste is grotendeels gedaan door de Mariahoutenaren zelf.

Video: MooiLaarbeekTeenz


Boekpresentatie 
Nadat het toneelstuk was afgelopen, was het tijd voor de boekpresentatie. Het jubileumboek ‘Plek in het Hart’ is geschreven door Marie-Christine van Lieshout - Lukassen en Wilbert Kuijpers. Zij deden dan ook de boekprestatie. Eerst was er een kort praatje, met een toelichting over het ontstaan van het idee van het boek en het proces wat hierop volgde. Tijdens het schrijfproces zijn vele artikelen en foto’s opgerakeld vanuit verschillende archieven, werd duidelijk. Vervolgens was het aan de burgermeester Frank van der Meijden om de eerste drie exemplaren van de boeken uit te rijken aan speciale vrijwilligers. Dit waren Marianne Swinkels, als oud bestuurslid, Noud Maas, als oudste vrijwilliger en Elise van Lieshout, als jongste vrijwilliger. Nadat zij dit boek met een grote glimlach hadden ontvangen werd de presentatie afgesloten door de Harmonie. Wilbert en Marie-Christine hadden het daarna nog druk met het signeren van verscheidene boeken. Voor publiek waren er de hele dag nog activiteiten, zoals muziek, toneel en cabaret, want dat is natuurlijk waar het theater ooit voor is opgericht.

Het meisje in het wit is de toen 12-jarige Doortje Brouwers. Ze speelde regelmatig mee in de toneelstukken die de zusters van Barmhartigheid maakten. Hier speelt ze Assepoester. Ook hield ze samen met haar man Piet van de Burgt en andere diverse ouders het theater schoon.
Afbeelding