Lou Hanssen en Jos Dijstelbloem
Lou Hanssen en Jos Dijstelbloem

Lou Hanssen wint fotopuzzeltocht op de ‘Kieknou’ natuurfoto expositie

Algemeen

Aarle-Rixtel - Op de natuurfoto expositie van het IVN Laarbeek heeft fotowerkgroep ‘Kieknou’ tijdens het fenomeen kikkerconcert heel veel regen gehad. Toch stralen alle leden nog wel even na omdat de complimentenregen heviger was dan de buitjes buiten. Het was dan ook een prachtige opgezette expositie met geweldige natuurfoto’s.

Vele malen passeerden de regen getrotseerde bezoekers de natuurfoto’s met het gratis aangeboden enquête formuliertje. Ze mochten hun nummer 1, 2 en 3 aangeven en maakte hiermee kans op hun nummer 1 afgedrukt met mooie passe-partout. De diversiteit van de foto’s ging van landschap, berken, kwikstaart, zweefvlieg, wilgenkatje en kwikstaart tot zakdoek plant, meikever, paardenbloem en dauwdruppels. En allen zo mooi in beeld gebracht door de ‘Kieknou’ natuurfotografen dat het allemaal nummers 1 waren. Maar zoals gewoonlijk kan er maar een echt als nummer 1 uit de bus komen, en dat was natuurfotograaf Tony van Dooren uit Beek en Donk. De prachtige foto van de hop die zijn jong hangend in de lucht aan het voeren was kreeg de meeste stemmen van het publiek. Ditmaal op de hielen gezeten door de jonge bosuil, gefotografeerd door Marieke Pijnenburg Bouwman uit Aarle-Rixtel. De derde plek bewijst dat de waardering van de natuurfoto’s heel dicht bij elkaar lag, want er zijn namelijk drie foto’s op de derde plaats geëindigd. De koekoek van Jos Dijstelbloem en het springspinnetje van Marjolein Linssen, beiden uit Beek en Donk, en de jonge vosjes in de schemer van Michel Verhoeven uit Aarle-Rixtel.

Titel allround natuurfotograaf

Net als voorgaande jaren maakt ‘Kieknou’ meteen gebruik van de enquête formuliertjes om de allround ‘Kieknou’ natuurfotograaf van het jaar aan te wijzen. De zeg maar Groene Camera van Laarbeek en omstreken. Tony van Dooren is ook hier de uitverkorenen en mag een jaar lang de titel ‘Kieknou’ natuurfotograaf van het jaar dragen. Marieke Pijnenburg Bouwman en Paul Colen werden tweede en derde met de door hen drie geëxposeerde foto’s.

De publiekswinnaars, groot en klein
Een expositie zonder publiek is geen expositie, daarom zijn de natuurfotografen van ‘Kieknou’ heel vereerd door zoveel aandacht op zo’n hevige regendag. Al het werk was gelukkig niet voor niets. Ook het trotseren van het slechte weer door het publiek is  beloond, want zij maakten via de loterij die aan de enquête vast zat kans op hun nummer 1 foto met passe-partout. Alex Benjamins uit Beek en Donk is de gelukkige winnaar, zijn formuliertje werd naar boven gehaald bij de trekking. De prijs, de foto van de koekoek, zijn nummer 1 keuze is inmiddels overhandigd door de maker zelf, Jos Dijstelbloem.

Lou Hanssen, winnares fotopuzzeltocht
Voor de kinderen was er dit jaar voor de eerste maal een fotopuzzeltocht langs alle natuurfoto’s. Ze mochten 10 stukjes uit de geëxposeerde natuurfoto’s terugzoeken, wat ze vol enthousiasme deden. Ruim 100 kinderen weten nu precies wat voor kleur vlekken de vuursalamander heeft, dat de sprieten van een sprinkhaan heel lang zijn en dat een springspinnetje acht ogen heeft. Ook hier zijn de briefjes in een grote bus gegaan en is er eentje ongezien uitgetrokken. Lou Hanssen uit Aarle-Rixtel werd hier de gelukkige winnaar. De trofee kikker en waardebon voor waar kinderen gek op zijn, werd door de 4-jarige winnares super blij in ontvangst genomen. Zo’n kinder fotopuzzeltocht keert volgend jaar zeker weer terug, net als de enquête formulier loterij bij de grote mensen.

De ‘Kieknou’ natuurfotografen van het IVN Laarbeek verheugen zich er nu al op om al het enthousiaste publiek volgend jaar opnieuw te ontvangen met nog mooiere en bijzondere natuurfoto’s. Dus zet de eerste zondag van juni 2023 maar vast in uw agenda, want op 2 juni 2023 wordt de natuurfoto expositie ‘Kieknou’ weer georganiseerd.

De hop die zijn jong hangend in de lucht aan het voeren is.
Alex Benjamins en Jos Dijstelbloem.