Afbeelding

Prijsuitreiking expositie Fotoclub Opjectief

Algemeen

Beek en Donk - In het Ontmoetingscentrum was er op zaterdag 11 en zondag 12 juni eindelijk weer een expositie van Fotoclub Objectief. Door corona was dat twee jaar lang niet mogelijk geweest. 

De leden hadden hun beste beentje voorgezet, hetgeen leidde tot een tentoonstelling met een flinke diversiteit aan foto’s van hoge kwaliteit. Het mooie weer en de vele andere activiteiten in het dorp hebben er waarschijnlijk aan bijgedragen dat er veel bezoekers konden worden verwelkomd, maar liefst 177. Naast de bijna 80 foto’s waren er twee rode draden. Het idee erachter is eenvoudig: de leden worden ingedeeld in drie groepen. De eersten uit iedere groep krijgen dezelfde startfoto, maken een foto die daar op een of andere wijze bij paste en geven alleen deze door aan de nummer twee. Die doet vervolgens hetzelfde. Het resultaat is telkens weer zeer verrassend.

Het is bij de exposities van Objectief een goed gebruik om een loterij te organiseren, waarbij deelnemers kunnen aangeven welke foto’s zij het mooiste vinden. Bij de sluiting van de expositie wordt één lotje getrokken en de gelukkige krijgt de foto die hij of zij als mooiste heeft aangemerkt cadeau. Dit jaar waren Jowan en Lean Dekkers uit Beek en Donk de winnaars. Zij hebben de foto inmiddels uitgereikt gekregen. Alle foto’s zijn op de website van de fotoclub te bekijken: www.fcobjectief.nl.