Afbeelding
Foto: Heemkundekring De Lange Vonder

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring De Lange Vonder uit Beek en Donk. Een foto van de R.K.Jonge Boeren uit 1938/1939. Drie personen op deze foto zijn bekend. De eerste links van de staande persoenen zou Nard Brouwers zijn en de vijfde van links in dezelfde rij zou Toon Donkers zijn. Tenslotte zou de vijfde persoon in de voorste rij Harrie Verhoeven zijn. Herkent u de andere personen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week
Een foto van de leden van de blauwe schut uit Aarle-Rixtel. Veel mensen herkenden personen op de foto. Zo ook Tonny Brugmans - van Schaijk: “Midden op foto zittend met sjerp is Cees (Kis) van Schaijk. Mijn opa en eerste keizer van ‘zijn Blauuw Skut’. Er wordt geproost op de kroning en de keizerstaf is er ter overhandiging. Bijzondere herinneringen aan.”

Gianne van Dijk: “Ik heb samen met mijn vader Han van Dijk (94 jaar) de foto van het gilde bekeken. Hij staat er zelf ook op. Hij herkent onder meer Broer van Gerwen, Piet Smits, Harrie Biemans, Koos van Hoof, Noud van de Ven, Harrie van den Heuvel, Henk van Gerwen, Wim Verschuren, Mies Verbakel, Jan van Doren en Jan Migchels (standaard ruiter). Van de Rode schut: Noud de Kok en Frits Swinkels. Alle personen op de foto zijn volgens mijn vader inmiddels overleden, hij is dus de enige die nog leeft.”

Marianne Kerkhof: “Rechts onderaan zit ome Koos van Hoof. Links de eerste persoon staand is mijn ome Harry van den Heuvel, die later naar Canada is geëmigreerd. Links onderaan is Broer van Gerwen en de derde persoon staand links is Wim Verschuuren.” 

Afbeelding