Afbeelding

Werkgroep Seniorenvereniging Beek en Donk dik tevreden over geslaagde excursieweek

Algemeen

Beek en Donk - Na een lange periode met veel beperkingen en afgelastingen konden de leden van Seniorenvereniging Beek en Donk de afgelopen week deelnemen aan maar liefst twee interessante excursies.

Allereerst werd een bezoek gebracht aan champignonkwekerij Gemert aan de Beeksedijk 10 in Gemert. De belangstelling voor deze excursie was zo groot dat er, om aan alle veiligheidsnormen te voldoen, twee excursies met een maximumaantal deelnemers werden georganiseerd. Op 21 en 28 juni vertrokken zodoende ruim 40 leden naar Gemert om een kijkje te kunnen nemen in de kwekerij. Daar werden zij gastvrij ontvangen door Maria en Pieter van den Boomen. Aan de hand van filmbeelden werden een stukje geschiedenis van de champignonteelt in het algemeen en de ontwikkelingen op het bedrijf van de familie van den Boomen uitgelegd. Daarna volgde een rondleiding door het bedrijf en konden de deelnemers zien hoe er wekelijks meer dan 200.000 kg. champignons worden geteeld op een duurzame manier met gebruikmaking van eigen warmtestromen. Alle deelnemers waren verrast en zeker ook zeer enthousiast over de moderne en vooruitstrevende manier van bedrijfsvoering.

WiSH
Woensdag 29 juni werd een bezoek gebracht aan het festivalterrein van WiSH. Bijna 40 senioren waren benieuwd en wilden heel graag een kijkje komen nemen achter de schermen van WiSH: het festival dat ooit begon als een activiteit door en voor jongeren van Beek en Donk en nu is uitgegroeid tot een festival van wereldformaat. De deelnemers werden hartelijk ontvangen en directeur Tim Klomp Bueters legde in zijn welkomstwoord de spelregels van die middag uit. Omdat er nog volop gewerkt werd op het terrein werd extra gewezen op veiligheidsaspecten. Vanwege de warmte werden petten en extra water uitgereikt. Daarna vertrokken de deelnemers in groepen naar het festivalterrein en kregen zij uitleg van twee enthousiaste projectmedewerkers en Tim Klomp Bueters over de doorstart van Wish: de thema’s, de muziekstijlen, de goede doelen, de werkzaamheden, de veiligheidsmaatregelen, de verkeerssituaties, de logistiek, het inzetten van regionale bedrijven en de medewerking van héél veel vrijwilligers. Iedereen was onder de indruk en menigmaal werd uitgesproken dat men na het zien van zoveel enthousiasme en zoveel inzet, meer dan trots mag zijn op het feit dat dit allemaal mogelijk is in Beek en Donk.

Al met al twee zeer geslaagde activiteiten voor de seniorenvereniging in de afgelopen week. De excursiewerkgroep van de seniorenvereniging gaat opnieuw aan de slag en binnenkort wordt er meer bekend over excursies die op de planning staan.