Afbeelding

Zonnebloem Aarle-Rixtel bezoekt EDAH- en Draaiorgelmuseum

Algemeen

Aarle-Rixtel – De Zonnebloem Aarle-Rixtel ging met een aantal gasten en medewerk(st)ers op dinsdag 5 juli op excursie naar het EDAH- en Draaiorgelmuseum in Helmond. Deze twee musea zijn sinds vorig jaar gevestigd op een nieuwe locatie in de voormalige loodsen van Van Gend & Loos uit 1920 vlakbij het station in Helmond.

Met taxirolstoelbusjes en eigen vervoer door medewerk(st)ers reden ze naar het EDAH- en Draaiorgelmuseum in Helmond waar ze hartelijk werden ontvangen met een lekkere kop koffie of thee in de ontvangstruimte van het EDAHmuseum. Inmiddels stonden vier gidsen klaar om met de rondleiding te beginnen. Het nieuwe museum is leuk en overzichtelijk ingedeeld in verschillende winkeltjes. Met veel enthousiasme vertelden de gidsen interessante verhalen, ondersteund met prachtige voorbeelden uit het verleden. Vooral de vele voorwerpen leverden reacties van herkenning op bij de gasten. De oudste van het gezelschap heeft ook bij de EDAH en de Gruyter gewerkt en wist nog veel daarover te vertellen.

Vervolgens naar het Draaiorgelmuseum; daar werden ze welkom geheten met nog een drankje in de sfeervolle zaal en onderwijl gaf een gids uitgebreid uitleg over de prachtige orgels. Ieder orgel liet zijn eigen klanken horen met bekende deuntjes en er werd volop meegezongen. De vrolijke muziek nodigde ook uit om een dansje te maken.

Rond 17.00 uur vertrok iedereen weer richting Aarle-Rixtel. Het was een zeer geslaagde informatieve en gezellige middag. De gasten en medewerk(st)ers van de Zonnebloem Aarle-Rixtel hebben genoten van een geweldig ontspannen bezoek aan deze twee prachtige sfeervolle musea.