Afbeelding

Aarles Gildeweekend op 27 en 28 augustus

Algemeen

Aarle-Rixtel - In het weekend van 27 en 28 augustus wordt het traditionele gildeweekend weer gehouden bij de gilden in Aarle-Rixtel. Na twee jaar corona kan men eindelijk weer los en is de Aarlese bevolking weer welkom op de gildeterreinen van respectievelijk de Rode en Blauwe Schut.

Op zaterdag 27 augustus wordt op het terrein aan de Havenweg geschoten om de Dorpskoningtrofee. Een mooi beeldje van een schietende gildebroeder dat zeker de moeite waard is om een spannende strijd te doen ontbranden. Het gilde Sint Margaretha doet er alles aan om er een geslaagde middag van te maken. Het terrein is open vanaf 14.00 uur waarna de belangstellenden zich op kunnen geven voor de wedstrijd. Uiteraard dienen de deelnemers in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Op zondag is het de beurt aan de Blauwe Schut om op het Jan van Doorenpaviljoen aan de Hagelkruisweg als gastheer te mogen fungeren. Hier wordt geschoten om de Zilveren Bavariabeker die een mooie aanwinst is in elk huis. Ook het Onze Lieve Vrouwe Gilde zal er alles aan doen om er een geslaagde en gezellige dag van te maken. Het terrein is eveneens open vanaf 14.00 uur en kan er worden ingeschreven voor de schietwedstrijd. Ook hier geldt dat de deelnemers een geldig legitimatiebewijs moeten hebben. Op zondag zal de Blauwe Schut de dag openen met een viering in de kerk om 09.30 uur waarbij Gildepastor Ton Schepens voor zal gaan. Hierna wordt bij familie van de Weijer, voorheen Huize Prinsen, de traditionele kermisborrel geschonken, een traditie die al bijna 160 jaar bestaat enkel onderbroken door corona.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de respectievelijke secretarissen Gerard Leenders (Sint Margaretha) 06 53196017 of Jos van de Ven (Onze Lieve Vrouwe Gilde) 06-52462803