Afbeelding
Foto: Heemkundekring 't Hof van Liessent

Historische herinneringen

Algemeen Historische Herinneringen

Deze foto komt uit het archief van Heemkundekring Hof van Liessent uit Lieshout. Herkent u de personen op deze foto? Graag horen we dit van u. Mail uw reactie naar redactie@mooilaarbeek.nl.

Vorige week
Bert Jonkers: “De jubilaris op de foto is Leendert Vlemmings die de koninklijke onderscheiding van burgemeester Van der Weiden ontving. Hij was werkzaam bij Van Thiel en was heel technisch. Hij ontving bij zijn afscheid een fiets…een groot cadeau voor die tijd! Op de foto tweede van rechts zit zijn zuster de weduwe Johanna Maria Van den Eijnde-Vlemmings die een slagerij had aan de Kerkstraat. Zij was de oma van mijn vrouw.”

Lea de Wit-Vlemmings: “De persoon op de foto is mijn opa, Leendert Vlemmings (1875-1948). Op de foto zijn verder te zien, links: Leo Vlemmings en Francien de Groot- Vlemmings. In het midden Piet Vlemmings. Het ging om het 60-jarig jubileum van mijn opa Leendert Vlemmings, bij van Thiels Draadindustrie.”

Volgens Pas Hamelijnck is het niet de burgemeester maar iemand anders: “Dat is pastoor Morel van de parochie Sint Leonardus op de Donk.”

Afbeelding