Afbeelding

Muzikale uit Aarle-Rixtel omarmt klarinetspelers

Algemeen

Aarle-Rixtel - Muzikale uit Aarle-Rixtel omarmt de klarinetspelers. Nemen zij een excellente positie in binnen de muziekvereniging? Nee, uiteraard niet, maar omdat de houtklank zo warm is, vormen zij de warme deken bij de uitvoering van bijna alle muziekstukken.

De dirigent sluit, tijdens uitvoeringen, vaak als vanzelfsprekend zijn ogen om optimaal te kunnen genieten als het klarinetregister zich opent. Het is een volkomen natuurlijke reactie van een mens als hij overgoten wordt met warmte. Het bestuur van Muzikale roept klarinetspelers, jong en oud, op om eens te komen luisteren op woensdagavond in De Dreef, waar gerepeteerd wordt van 20.00 tot 22.00 uur; ook kan er een proefperiode meegespeeld worden om te kunnen beoordelen of het gezelschap hen aanspreekt. 

Het ‘musiceren bij Muzikale’ heeft als natuurlijke reactie dat men thuis veel vaker het instrument wil bespelen, om soepelheid en conditie te behouden. Muzikale mag trots zijn op haar leden die bereid zijn om met andere leden thuis extra te repeteren en zich daardoor verzekerd weet van kwaliteit. Het is zeker de moeite waard de site van Muzikale (www.muzikale.nl) te raadplegen; dit medium, dat op peil wordt gehouden door ijverige leden, informeert je goed over diverse aspecten van de vereniging. De onderlinge verstandhouding van de leden staat garant voor saamhorigheid die noodzakelijk is voor ‘musiceren op niveau’.

Op zondag 7 mei 14.00 uur a.s. speelt Muzikale op de kiosk van de muziektuin in Beek en Donk, in het kader van ’25 jaar Laarbeek’. Als je liever kiest voor direct contact dan kun je daarvoor de volgende personen bellen: Marieke Bouwman (voorzitter) via 06-51774142 of John van den Bergh (secretaris) via 06-45673120.