Afbeelding

Vocaal concert door Korale in Kapel Nazareth

Algemeen

Laarbeek/Gemert - Korale, Ensemble voor Vocale Muziek, geeft op zondagochtend 16 april om 11.00 uur een voorjaarsconcert in Kapel Nazareth, Hof van Nazareth 53, in Gemert. Het a-capella concert bestaat uit een gevarieerd programma van ca. 16 stukken in diverse stijlen. Het gaat hierbij om toegankelijke muziek uit verschillende tijden en - hoofdzakelijk Europese - landen. Het koor biedt hiermee een inkijkje in haar brede repertoire. De uitvoering staat onder leiding van dirigent Giel Jacobs. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Korale bestaat in de huidige samenstelling sinds september 2011. In dat jaar gingen twee koren samen verder: Kleinkoor Korale uit Aarle-Rixtel, opgericht in 1993, en Kalliope uit Beek en Donk, gestart in 1982. Beide koren zongen voornamelijk a-capella, zonder instrumentale begeleiding, en hun repertoire sloot goed op elkaar aan. Belangrijke redenen waarom de samenvoeging rimpelloos is verlopen. Zowel repertoire als klank en kwaliteit in uitvoering zijn sindsdien gegroeid waardoor concerten van Korale door velen worden gewaardeerd.

Kapel Nazareth is een begrip in Gemert en omstreken en werd in de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Het biedt een fraai podium, waar voor dit concert plaats is voor zo’n 50 tot 55 toeschouwers. U kunt zich per e-mail naar info@korale.nl opgeven voor een of meerdere plaatsen. De aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst behandeld. Vol is helaas vol. De toegang, koffie en thee zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Voor meer informatie over Korale kunt u kijken op Facebook of www.korale.nl.