Afbeelding
Foto: Martin Prick

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Marie-Christine van Lieshout

Human Interest

Laarbeek – Marie-Christine van Lieshout-Lukassen uit Beek en Donk ontving vandaag de Vrijwilligerspenning Laarbeek. Wethouder Ron van den Berkmortel reikte de onderscheiding uit, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek. Dit gebeurde op de dag dat het 25-jarige jubileum van het Roefelcomité Laarbeek werd gevierd. Marie-Christine van Lieshout stopt na zestien jaar vrijwilligerswerk voor de Roefeldag. Zij bekleedde functies als organisator, bestuurslid en sinds 2018 voorzitter van het Roefelcomité Laarbeek.

De term Roefelen komt uit België en daar betekent ‘roefelen’, snuffelen of ontdekken. Op de jaarlijkse Roefeldag in Laarbeek kunnen 1.000 kinderen van de basisscholen in Laarbeek kennismaken met beroepen en verenigingen in de gemeente.

Zestien jaar geleden raakte Marie-Christine van Lieshout betrokken bij het Roefelcomité. Eerst als organisator en bestuurslid in een van de kernen en later als voorzitter van het Roefelcomité Laarbeek. Met Marie-Christine had het Roefelcomité een voorzitter die nooit stil zit, die heel veel mensen kent en de verbindende factor was tussen de kernen en het comité Laarbeek. Als organisator was ze bijvoorbeeld vele avonden bezig met de jaarlijkse planning, zeker toen deze activiteit nog niet gedigitaliseerd was. Het Roefelcomité Laarbeek is blij met de inzet van Marie-Christine in de afgelopen 16 jaar en waardeert dit met een vrijwilligerspenning.

Het Roefelcomité Laarbeek bestond in 2021 25 jaar. Door corona kon het jubileum vorig jaar niet worden gevierd. De besturen van de Roefelcomités van de vier kernen en van Laarbeek vierden het jubileum vandaag met een leuke dag als afsluiting van het roefelseizoen en als teambuildingactiviteit. De vrijwillige bestuursleden gingen zelf een dag roefelen. Ze snuffelden bij boomkwekerij Sneijers, De Restauratiemeester en Leenders Bouwbedrijf. Burgemeester Frank van der Meijden kwam het comité en de bestuursleden tijdens de opening van de dag feliciteren met het jubileum en hij ‘roefelde’ een stukje mee.

Afbeelding
Afbeelding