Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Installatie nieuwe leden bij Gilde van Sint Antonius Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Het installeren van nieuwe leden is geen gebeurtenis die elk jaar plaatsvindt, althans niet binnen het gilde van Sint Antonius Beek en Donk (de gruun skut). Wanneer dat wel het geval is, gebeurt dat doorgaans met een feestelijk tintje en na een algemene ledenvergadering. Hierbij zijn alle gildebroeders en –zusters in pak aanwezig.

Na afloop van de algemene ledenvergadering op 12 april op schietaccomodatie ’t Wipke, hebben ze twee nieuwe leden, een gildebroeder en een gildezuster, officieel mogen installeren. Als eerste werd Leonie Janssen geïnstalleerd. Een klein jaar geleden werd zij al binnen het gilde geïntroduceerd via hoofdtamboer Marinus van Horik. Leonie heeft inmiddels volledig haar draai binnen het gilde gevonden en fungeert als tamboer. Uit handen van kapitein (voorzitter) Ria Duitsman krijgt zij haar gildejas uitgereikt. Vervolgens speldt koning Hanneke van Rhee het speldje van Sint Antonius op de kraag. De bijbehorende oorkonde van installatie krijgt Leonie uit handen van Laarbeekkoning Tonny Gevers. Tot slot overhandigt hoofd-tamboer Marinus van Horik haar de trom.

Daarna is het de beurt aan Jos Welte. Via Laarbeekkoning Tonny Gevers en deken-schrijver (secretaris) Steven van Roessel, deed Jos een klein half jaar geleden zijn intrede bij het gilde. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij helaas minder vaak aanwezig kunnen zijn bij gildeactiviteiten. Desalniettemin wil Jos zelf graag geïnstalleerd worden in de functie van zilverdrager. Op dezelfde wijze als bij Leonie krijgt hij zijn gildejas uitgereikt, het speldje van Sint Antonius opgespeld en een oorkonde overhandigd. Keizer Huub van den Bergh hangt hem een zilvervest over de schouders.

Beiden worden onder applaus verwelkomd als officieel gildelid, waarna alle gildebroeders en –zusters en overige aanwezigen hen persoonlijk komen feliciteren. Uiteraard wordt daarna nog even gezellig nagebuurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding