Afbeelding

Koffie-uurtje Huiskamer van Lieshout

Algemeen

Lieshout - De laatste vrijdag van de maand is deze maand op 28 april. Dan wordt in de Huiskamer van Lieshout het maandelijks koffie-uurtje gehouden. De senioren uit Lieshout en Mariahout ontmoeten elkaar dan voor een kop koffie of thee met een praatje. 

Even gezellig samen zijn en elkaar de laatste nieuwtjes vertellen. Vaak wordt een spreker uitgenodigd die een thema aansnijdt dat voor senioren interessant of nuttig kan zijn. Ze hebben het gehad over de wijkverpleging, over dementie, over de taken van een geriater en van een zorgmakelaar en over de taken van een dorpsondersteuner. Maar mensen hebben ook verteld over hun familie, hun bedrijf, over hun hobby’s en over het verenigingsleven. Elkaar door en in verhalen beter leren kennen. En ontdekken wat men voor elkaar kan betekenen in een tijd waarin mensen steeds sterker zijn aangewezen op de eigen verantwoordelijkheid of hulp van welwillende vrijwilligers.

Miranda Goedemans
In het verleden heeft Lieshout verschillende dorpsondersteuners gehad. Een dorpsondersteuner is de spin in het web van de leefbaarheid in een dorpsgemeenschap. Met de gemeente zijn (in het kader van de WMO) over deze maatschappelijke functie afspraken gemaakt. Maar iedere dorpsondersteuner heeft ook zo zijn of haar eigen taakopvatting en geeft soms een eigen invulling aan de werkzaamheden. Sinds 1 februari is voor Lieshout een nieuwe dorpsondersteuner aangesteld in de persoon van Miranda Goedemans. Zij komt vrijdag kennismaken met u en u vertellen over haar takenpakket. U bent dan op de koffie welkom vanaf 10.00 uur.