Afbeelding

Koffie-uurtje in Huiskamer van Lieshout

Algemeen

Lieshout - In de Huiskamer van Lieshout wordt vrijdag 28 oktober om 10.00 uur het maandelijks koffie-uurtje gehouden, het bekende netwerkuurtje. Steeds vaker weten de Lieshoutse senioren de weg naar deze laatste netwerkvrijdag van de maand te vinden. 

Lekker bijkletsen, elkaar de laatste nieuwtjes vertellen, elkaar ondersteunen in dagelijkse beslommeringen, elkaar van nuttige tips voorzien. Dat zijn onder meer de doelen van deze bijeenkomsten.

Verhalen vertellen
Nog niet lang geleden vertelden Jeanne Franken en Nelly de Groot verhalen over het Lieshout van vroeger in het plaatselijke dialect. Ciska Jansen van de Biggelaar presenteerde wetenswaardigheden over familie en gezin, zelfs deels in versvorm geschreven. Wil van Berkel, een groot kenner van de lokale flora en fauna, liet hen kennis maken met de grote verscheidenheid in vogels rond huis en tuin. Verhalen over herkenbare zaken of mensenEnkele jaren geleden gingen de verhalen over Royal Swinkels Family Brewers, over Bavaria dus, dat toen het 300 jarig jubileum vierde. Koningin Maxima kwam ervoor naar Lieshout. Over vroeger, over families, over bedrijven, over verenigingen en hobby’s gaat het vaak. Dat interesseert mensen.

Bep Smulders
Sinds enkele jaren woont Bep Smulders in Lieshout en bezoekt ze de koffie-uurtjes trouw. De verhalencyclus bracht haar op het idee om te vertellen over ‘haar’ bedrijf. Dat wil zeggen over het bedrijf GS staalwerken Groep, waar haar man Geert in 1966 de basis voor legde. Sommige mensen uit de omgeving van Lieshout, Helmond, Nuenen en Gerwen hebben van het bedrijf gehoord. Ze rijden er langs, ze kennen een vriend of familielid die er werkt of ze weten dat het bedrijf de tribunes voor Helmond Sport construeert. Of ze weten er niks van. Dat kan ook. Maar Bep is trots op het bedrijf van haar in 2019 overleden man Geert. Ze wil er graag over vertellen, over zijn leven, over zijn werken, zijn familie en hobby’s. Ze wil je graag laten delen in de verhalen die ze in het prachtige ‘gouden’ jubileumboek heeft opgetekend. Een aantal van deze boeken worden onder de toehoorders verloot.