Afbeelding

Thema-avond ‘wonen’ Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Afgelopen maart was er een drukbezochte bijeenkomst over ‘Omzien naar elkaar’, georganiseerd door Seniorenvereniging Beek en Donk en Initiatiefgroep Gemeenschapskracht van Zorgcoöperatie Tot uw Dienst. De insteek was toen om mensen zich ervan bewust te laten worden dat je een netwerk nodig hebt in je buurt. Zo kun je hulp geven en, als het nodig is, ook hulp vragen.

Met deze thema-avond ‘Hoe houd ik zelf de regie bij mijn woontoekomst?’ komt er een vervolg op het gebied van ‘ouder worden en wonen’: bij mensen bewustwording creëren dat je zelf de regie moet nemen en dat begint met nadenken over de eigen woning. Als je huis niet meer geschikt is, kan je het dan wat aanpassen of verbouwen? Hoe maak je je huis zo veilig mogelijk om vallen te voorkomen? Welke hulp kan je krijgen als je moeite heb met de dagelijkse activiteiten? Of moet je misschien verhuizen en hoe gaat dat dan?

Verschillende deskundigen van diverse organisaties, zoals Wocom, gemeente (WMO-consulente), Seniorenvereniging Beek en Donk (wooncoach), LEV Laarbeek (de dorpsondersteuner) en een makelaar van Van den Berk & Kerkhof Makelaars, zullen voor u klaarstaan om u antwoorden te geven en te voorzien van waardevolle informatie en advies. Alle 50-plussers uit Beek en Donk zijn welkom op deze thema-avond op dinsdag 26 september in het Ontmoetingscentrum. Inloop vanaf 19.15 uur. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, duurt tot ongeveer 21.30 uur en is geheel gratis.

De avond wordt in twee helften opgedeeld. Vóór de pauze de diverse sprekers en na de pauze kan men in de Huiskamer van het Ontmoetingscentrum terecht voor persoonlijke vragen en eventueel informatiemateriaal. Tijdens de pauze zullen zij u voorzien van een lekker kopje koffie of thee. Hoewel aanmelding niet verplicht is, stellen zij het zeer op prijs als u ons kunt laten weten of u aanwezig zult zijn. U kunt zich aanmelden via: seniorenverenigingbeekendonk@gmail.com.