Afbeelding
Foto:

Sporters met gedragsproblematiek

Algemeen

Laarbeek - De cursus ‘Sporters met gedragsproblematiek’ heeft op woensdagavond 27 september en woensdagavond 4 oktober plaatsgevonden voor sportverenigingen uit Laarbeek. Zo’n 15 trainers van zowel BCMixed (badmintonclub Beek en Donk) en BCLieshout (basketbalclub Lieshout) deden mee. 

Het doel van de cursus was om kennis te maken met inzichten en vaardigheden die ervoor kunnen zorgen dat sporters met (nóg) meer plezier en zelfvertrouwen sporten. De eerste avond stond in het teken van elkaar beter leren kennen, ervaringen delen en je verdiepen in gedrag, waaronder ADHD, autisme en faalangst. In de tweede bijeenkomst gingen de trainers aan de slag met het ontwerpen van een trainingsplan en het trainen van vaardigheden gericht op plezier en zelfvertrouwen.

De cursus werd aangeboden en georganiseerd door Vitaal Laarbeek in samenwerking met NOC*NSF. “De cursus was super leuk en leerzaam waarbij trainers met elkaar én van elkaar leren”, vertelt buurtsportcoach Stan Hendriks. Ze hebben de cursus aangeboden op basis van vragen en behoeftes die een aantal clubs uit Laarbeek hadden. Ook gaf Stan aan dat hij denkt dat dit soort trainingen een meerwaarde is voor alle verenigingen uit Laarbeek. “Ik denk dat veel clubs nog steeds niet weten wat er allemaal mogelijk is aan verenigingsondersteuning en wat voor meerwaarde dit voor hen kan zijn.”

Heeft jouw vereniging ook vragen op dit gebied? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches van Laarbeek Actief, ga naar: www.laarbeekactief.nl.