Afbeelding

Geslaagde superseniorenmiddag voor KBO Lieshout

Algemeen

Lieshout - Seniorenvereniging/KBO Lieshout organiseert het hele jaar door tal van activiteiten en de groep 85-plussers kan daaraan vaak niet meedoen. Daarom wordt jaarlijks een speciale middag voor deze supersenioren gehouden en voor dit jaar was dat op donderdag 26 oktober. De middag zou om 14.00 uur beginnen, maar ruim voor die tijd stroomde de zaal van De Koekoek vol.

De ontvangst was hartelijk met een kopje koffie en heerlijk gebak. Het laatste werd geschonken door de nieuwe uitbater van Café/Zaal de Koekoek en werd in dank aanvaard. Het liet zich heerlijk smaken. Na het openingswoord en enkele gedichten van voorzitter Toon van de Kerkhof werd de middag gestart met muziekbingo. Elke bezoeker kreeg een bingoformulier met daarop titels van liedjes. Deze liedjes werden gedraaid door een diskjockey en als men het liedje herkende moest de titel worden aangekruist op het bingoformulier. Het was niet simpel, want veel liedjes werden niet herkend. Zoals met gewone Bingo ging het eerst om één vol rijtje, dan om twee en daarna om een volle kaart. Ondertussen werden de liedjes die men wel kende uit volle borst meegezongen onder het genot van een glaasje en de sfeer zat er zodoende goed in. Het was wel een lange zit, want pas na twee lange uren had iemand een volle kaart. Voor de diskjockey was er een lekkere fles wijn. 

Na een korte pauze traden Jeanne Franke en Nelly de Groot op met enkele verhalen in het Lieshoutse dialect. In diezelfde tijd werden ook de broodjes geserveerd en daardoor was er nogal wat geroezemoes, zodat er van het luisteren naar de verhalen niet zo veel terecht kwam. Toch was er voor hen als dank een lekkere fles wijn. Rond 17.00 uur kwam er een einde aan de middag en bij het naar huis gaan was er voor alle aanwezigen nog een doosje heerlijke bonbons om thuis nog eens na te genieten van een gezellige en geslaagde middag. Zo’n middag is zeker voor herhaling vatbaar.