Afbeelding

Vintage met ‘theatershow Americana’ in Ons Tejater

Algemeen

Lieshout - Vintage staat met hun ‘Theatershow Americana’ op zaterdag 25 november om 20.30 uur in Ons Tejater. Theatershow Americana is een show over de historie van de Amerikaanse muziek, waarbij zoveel als mogelijk de authentieke sound van de jaren 50/60 is te horen. Dus geen dansavond, maar muziek met het verhaal achter de sounds.

Naast de te horen muziek worden ook een aantal verhalen verteld over de geschiedenis van de artiesten en de nummers die ze spelen. De avond is een mix van Blues, Rockabilly, Country en Rock & Roll van de jaren 40 tot en met de countrymuziek van de jaren 80 waarbij onder andere de volgende artiesten de revue passeren. T-Bone, Walker, Muddy Waters, Carl Perkins, Elvis Presley, Buddy Holly, Hank Williams, Merle Haggard en Willie Nelson. De Route 66 van de Amerikaanse muziek van Chicago tot aan Los Angeles

De doorgewinterde muzikanten van Vintage zijn Johan van Tuyl en Harrie Das die beide gitaarspelen en zingen. Harrie heeft zich gespecialiseerd in het ‘fingerpicken’ in de countrymuziek. En Johan in de oude Rock & Roll van de jaren 50-60. Theatershow Americana vindt plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis, Grotenhof 2, in Lieshout. Voor meer info en reserveren: www.dorpshuizenlaarbeek.nl.