Afbeelding

Uniek Sporten Brabant zet koffie voor zorgpersoneel Elkerliek ziekenhuis

Algemeen Sport

Laarbeek/Helmond - Uniek Sporten Brabant schenkt het zorgpersoneel van het Elkerliek ziekenhuis op donderdag 25 januari een verse kop koffie of cappuccino, gezet door een e´chte barista. De actie is bedoeld om het zorgpersoneel kennis te laten maken met Uniek Sporten Brabant. Zo brengt Uniek Sporten Brabant de mogelijkheden om te sporten en bewegen voor mensen met een beperking of chronische aandoening onder de aandacht.

Van 11.00 tot 14.00 uur kan het zorgpersoneel terecht in het personeelsrestaurant voor een gratis kop koffie. Terwijl de koffie wordt gezet, spreekt Uniek Sporten Brabant met de zorgverleners over de mogelijkheden van het platform Uniek Sporten Brabant en de samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis. Wethouders Harrie van Dijk (Helmond) en Monika Slaets-Sonneveldt (Laarbeek) steken ook de handen uit de mouwen om het belang van aangepast sporten in de regio te benadrukken. Ziekenhuizen spelen hier wat de overheden betreft een belangrijke rol in.

Over Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking bij het vinden van een passende sport. Brabant is opgedeeld in zeven regio’s met elk een eigen sportloket en meerdere beweegcoaches. Sportloket De Peel is een van deze loketten.

Mensen die op zoek zijn naar een passende sport kunnen contact opnemen met Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden iedereen met een beperking of chronische aandoening gratis ondersteuning bij het vinden van een passende sport- of beweegactiviteit. Daarnaast ondersteunen ze ook bij andere beweegvragen, zoals het zoeken van een sportmaatje, het aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financie¨le voorzieningen. Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in Brabant en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.

Samenwerking Elkerliek ziekenhuis met Uniek Sporten De Peel
Het Elkerliek ziekenhuis en loket Uniek Sporten De Peel werken op dit moment al intensief samen. In het ziekenhuis is een leefstijlloket voor patie¨nten om sporten, bewegen en een gezonde leefstijl te stimuleren. De beweegcoaches en het netwerk van Uniek Sporten Brabant spelen daarin een belangrijke rol. Het zorgpersoneel komt iedere dag in aanraking met mensen die baat kunnen hebben bij hulp en advies als het gaat om sporten en bewegen. Daarom is het belangrijk dat zij weten waar ze de patie¨nten naar toe kunnen verwijzen.

Afbeelding