Afbeelding
Foto:

Repaircafé in Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Bij Howeko op het Wethouder Heinsbergenplein in Beek en Donk is er op vrijdag 2 februari van 9.00 tot 12.00 uur weer een Laarbeeks Repaircafé.

Wellicht heeft u het op het journaal gehoord. Men wil de producenten van huishoudelijke apparatuur en kleine elektronica verplichten om hun apparaten beter toegankelijk te maken voor reparatie. Nu is vaak de prijs van de reparatie nog wel een drempel. Bij het Repaircafé hoeft dat niet, door de vrijwillige bijdrage kunt u de kosten afstemmen op uw mogelijkheden, dus er is geen financiële drempel. U draagt bij in de duurzaamheid en dat geeft een goed gevoel.

Voor het Repaircafé van januari waren eerst maar negen afspraken, weinig gelet op de ervaring van vorige jaar, maar uiteindelijk werd het toch nog wel druk. Hierdoor moesten mensen wel wat langer wachten, maar met koffie, thee en een goed gesprek werd het toch nog gezellig. Er zijn zelfs mensen die alleen voor de gezelligheid komen. Helemaal goed want het Repaircafé wil ook graag een ontmoetingsplek zijn. Heeft u nu wel een reparatie dan kunt u zich aanmelden via repairlaarbeek@gmail.com. U krijgt dan een mail terug met een afspraak tijd waarbij u zo dicht mogelijk tegen de afspraaktijd geholpen wordt. Als u reparatie van kleding wenst moet u zeker een afspraak maken, dan kunnen ze zorgen dat er iemand voor de reparatie aanwezig is. Als u niet op 2 februari kunt is er op 21 februari een in Lieshout en op vrijdag 23 februari in Aarle-Rixtel.