Afbeelding

Met Seniorenvereniging Lieshout naar de Harz

Algemeen

Lieshout – Het duurt nog even voordat de achtdaagse vakantie naar de Harz gaat plaatsvinden, maar het aanmelden is al volop bezig. Al vele jaren zijn de meerdaagse reizen van de Seniorenvereniging Lieshout zeer succesvol. Altijd een volle bus en dat stemt de reiscommissie tot tevredenheid.

Het is alweer enkele jaren geleden dat Duitsland als bestemming werd gekozen en na Schotland in 2022 en Frankrijk in 2023 kwam de Harz in Duitsland in beeld. Het is een mooi gebied met veel natuur en historische bezienswaardigheden. Zoals gewoonlijk vindt de reis plaats in september. Vertrek op zaterdag 7 september en thuiskomst op zaterdag 14 september. Eindbestemming is de plaats Hanhnenklee waar in het Carea Residenz Hotel verbleven wordt. Er staan diverse mooie uitstapjes op het programma, zoals een bezoek aan Externsteine, de Radau waterval met bezoekerscentrum Torfhaus, de Rammelberger Erstmijn, de burcht Zilly met rondleiding, een treinrit met de Brockenbahn naar de Brockenberg, bezoek aan Quendlinburg, een rit met de gondelbaan naar Hexenplatz, bezoek aan Goslar, aan Baumannsgrot en Hamelen. Het gaat dus een mooie vakantiereis worden. Op de dag van de thuiskomst is er een diner in Nederland.

Aanmelden kan nog tot 1 mei, dan moet het definitieve aantal doorgegeven worden. Afmelden na die datum kan alleen nog via de reisverzekering. De reiscommissie ziet er naar uit om van deze vakantie weer een succes te maken.