Afbeelding
Foto:

Derde thema-avond ‘Zorg’ drukbezocht door senioren Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk organiseerde op 26 februari samen met LEV Laarbeek en de Initiatiefgroep Gemeenschapskracht (Zorgcoöperatie Tot uw Dienst), een thema-avond over de Zorg: de derde in de reeks Welzijn-Wonen-Zorg. Evenals de vorige twee keer, was de zaal goed gevuld met bijna 70 senioren die vóór de pauze veel informatie kregen via vijf duidelijke PowerPointpresentaties. 

De stand van zaken wat betreft Omzien naar elkaar (het onderwerp van de eerste bijeenkomst) werd besproken door Jan de Wit van de Initiatiefgroep Gemeenschapskracht. Hij gaf een terugblik waarom het nodig is naar elkaar om te zien en legde de voortgang uit o.a. door een inmiddels opgerichte werkgroep. Suzan de Koning (dorpsondersteuner van LEV Laarbeek) legde uit wat LEV Laarbeek allemaal kan betekenen voor senioren (Steunpunt Mantelzorg en Ouderenwerk) waarna Maarten Gilsing en Stan Hendriks (buurtsportcoaches Laarbeek Actief) een presentatie gaven over het belang van (meer) bewegen en o.a. valpreventie.

Mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner Irene Meulendijks vertelde over haar werk in de zorg. Mantelzorg overkomt je en je doet het met liefde maar het kan heel zwaar worden: zij kan helpen overzicht te krijgen in de doolhof van het zorglandschap. Ten slotte was het de beurt aan wijkverpleegkundige Karin Spoorendonk van Zorgcoöperatie Tot uw Dienst die een uitgebreid betoog hield over de zorg- en netwerkcirkels, dus zelfredzaamheid dan wel samenredzaamheid.

Na de pauze, met koffie en thee, konden de senioren vragen stellen en nadere informatie ophalen bij de diverse sprekers. Ook kregen ze allemaal een uitdraai mee van de vijf gegeven presentaties zodat men het thuis nog eens goed kon bekijken. Het was een hele geslaagde avond. Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.