Afbeelding

Column Jac: Mijn vrouw!

Algemeen Column

Ik haat ze vanuit de grond van mijn hart! MijnRabobank, MijnLidl, MijnAH, MijnEssent, MijnCZ, MijnJumbo, MijnBelastingdienst, MijnOverheid, MijnWeetikveel,….Ik log er in. Ik identificeer me uitvoerig. Met een uniek wachtwoord. Met een QR-code. Met een code via mijn mobieltje. Of via de mail. Of toch via de ID-app. Ik geef aan dat ik geen robot ben. Ik ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden. Ik aanvaard alle cookies. En…ik kom tot de ontdekking dat ik vergeten ben wat ik er te zoeken heb…

Dit zijn mijn ervaringen met digitale platforms die allemaal beginnen met ‘Mijn’. Teleurgesteld probeer ik uit te loggen. ‘Probeer’, zeg ik. Want ook dat gaat niet zomaar! Ik moet eerst met sterren aangeven wat ik van MijnWeetikveel vind. Of ik wel tevreden ben. Hoe tevreden? Of ik dit platform zou aanraden aan vrienden? Of ik ooit nog eens terugkom. Of ik nog meer vragen heb. Of ik verbeterpunten voor ze heb. Of ik mee wil doen aan een tevredenheidsonderzoek. Of…

Beste lezer, Ik zit vol met simpeler vragen. Ze schreeuwen om een antwoord: Help, waar zijn mijn sokken? Help, het toiletpapier is op? Is er geen bier meer? Waar liggen mijn sleutels? Is dit de laatste boter of hebben we nog meer? Was dat jouw telefoon? Alweer een brooddag? In plaats van zoeken op MijnBrooddag,nl of MijnSokken.nl, raadpleeg ik mijn vrouw. Jawel, live!

Zij geeft op alle vragen snel en betrouwbaar antwoord. Mijn vrouw! En alles uit het hoofd hé. Geen gegoogle, geen zoektocht op MijnWeetikveel, Nooit stelt ze mij teleur. Gemakkelijk benaderbaar, zonder inloggen, zonder moeilijke tegenvragen, zonder poespas, zonder tevredenheidsonderzoek achteraf. Ze is haar gewicht in goud waard. Ik zou haar zeker willen aanraden bij vrienden en kennissen. Als die ook hun sokken of zo kwijt zijn.

Beste lezer, ik snap dat u inmiddels jaloers op mij bent. U zou ook wel gebruik willen maken van de diensten van mijn vrouw? Nou dat kan! De domeinnaam van mijn vrouw staat te koop op internet. Voor het luttele bedrag van €2919,-, bent U de eigenaar van MijnVrouw.

Voor alle duidelijkheid, alleen digitaal hé. Want verder blijft ze gewoon…

Mijn vrouw!