Schutter van Lieshout en Aarle-Rixtel gebroederlijk naast elkaar
Schutter van Lieshout en Aarle-Rixtel gebroederlijk naast elkaar Foto:

Kringwedstrijd Brabants wipschieten

Algemeen

Laarbeek - De eerste kringwedstrijd Brabants wipschieten 2024 is zondagmiddag 17 maart verschoten bij het Sint Joris gilde in Someren. Ondanks de voorspellingen waren de weersomstandigheden goed en werd er fel gestreden om de eer door de 28 schutters die deelnamen aan deze wedstrijd.

De resultaten waren voor de Laarbeekschutters goed te noemen, ondanks dat het schieten moeilijk was. Grote winnaar werd Gerard van der Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout. Hij werd 1e Kampioen, maar ook wist Gerard 4e te worden op het onderdeel ‘Personeel’. Voor Goen Vorstenbosch van hetzelfde gilde was er een tweede prijs ‘Bejaarden’ weggelegd. Voor Berry Vorstenbosch van het Sint Servatius gilde uit Lieshout was er een vijfde prijs ‘Personeel’ weggelegd.

Eerste op het onderdeel personeel werd Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel, die ook de 1e prijs ‘Bejaarden’ bemachtigde en als gastschutter van gilde Sint Lambertus mede het viertal won. Verder was er een vierde puistprijs voor Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel.

De volgende kringwedstrijd Brabants wipschieten is op zondag 7 april bij gilde Sint Lambertus in Someren-Eind, aanvang 13.00 uur. Wilt u ook kennis maken met de schietsport, neem dan contact op met een van de gildes in Laarbeek.