Afbeelding

Dorpsraad Lieshout attendeert op cursus ‘Digisterker’

Algemeen

Lieshout - De bibliotheek is veel meer dan alleen een plaats om boeken te lenen. De bibliotheek helpt u ook graag om digitaal wegwijs worden. Binnenkort starten zij weer een (gratis) cursus om makkelijker met de overheid te kunnen communiceren. Omdat de Dorpsraad Lieshout staat voor het verbinden van burgers en (lokale) overheid wil ze graag de inwoners attenderen op deze cursus: ná de cursus is de overheid immers een stuk makkelijker -digitaal- te bereiken.

Digitaal communiceren
“Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Tóch werkt de overheid er hard aan om het contact met burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Wil je leren hoe je zelf digitaal je zaken kunt regelen met bijvoorbeeld gemeente, de belastingdienst, de sociale verzekeringsbank of je zorgverzekeraar ? De computercursus “Digisterker” helpt je op weg”. Met deze tekst opent het persbericht van de Lieshoutse bibliotheek. Graag willen zij immers de burgers wat bijleren om zo makkelijker met de overheid te kunnen communiceren.

Belangrijkste digitale verbindingen
Tijdens de cursus “Digisterker” gaan ze in op het aanvragen, gebruiken en aanpassen van een DigiD. Ook het installeren van de DigiD komt aan de orde net als methoden om informatie op te zoeken bij overheidsdiensten. Ook de “mijn” omgevingen komen aan bod. Via deze omgevingen kunnen vaak afspraken gemaakt worden of persoonlijke aanvragen gedaan worden. Tenslotte komt ook het lezen van de berichten-box van de overheid aan de orde. Kortom; de belangrijkste digitale verbindingen met de overheid komen allemaal aan de orde.

Cursusdagen gepland
De cursus bestaat uit 4 lessen die allemaal gehouden worden in het Lieshoutse dorpshuis, waar de bibliotheek ook gevestigd is. Deelname is -voor iedereen- helemaal gratis, óók voor niet-leden van de bibliotheek en met name bestemd voor de inwoners van lieshout én Mariahout. Op dit moment staat er een cursus gepland op de maandagochtenden: 8, 15, 22 en 29 april, steeds van 9:30 uur tot 12:00 uur. Dorpsraad Lieshout adviseert iedereen die beter en makkelijker wil communiceren met de overheid om deel te nemen aan deze cursus: het enige wat je moet kunnen is enigszins omgaan met internet: je moet kunnen werken met een toetsenbord en muis, internet hebben en een e-mailadres. Mocht je deze vaardigheden niet bezitten: kijk dan een bij de cursus “klik&Tik” die de bibliotheek ook organiseert.

Meedoen?
Wil je ook meedoen? Meld je dan vóór 1 april aan via telefoonnummer 0492-323245 en geef je naam, e-mailadres, telefoonnummer en woonplaats op. Geef ook even op of je al een DigiD hebt, dan kan de cursusleiding je verder op weg helpen.