Ook de fleurige kleding van de Lieshoutse jeugdkapel kon op ondersteuning van de Lieshoutse Dorpsraad rekenen.
Ook de fleurige kleding van de Lieshoutse jeugdkapel kon op ondersteuning van de Lieshoutse Dorpsraad rekenen.

Leefbaarheidsinitiatieven weer belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Algemeen

Lieshout - Wilt u een leefbaarheidsinitiatief organiseren? Wilt u ook iets ondernemen om de inwoners van Lieshout ‘dichter bij elkaar’ te brengen ? In elk dorp, óók in Lieshout, is volop behoefte aan meer en nieuwe sociale activiteiten. Om die reden ondersteunt de Dorpsraad Lieshout ook dit jaar met raad én daad dit soort initiatieven. In hun jaarplan hebben ze daar weer voldoende financiën voor vrijgemaakt.

Dorpsraad Lieshout krijgt, net als alle Dorpsraden in Laarbeek een mooi, jaarlijks bedrag dat zij mogen inzetten ter ondersteuning van leefbaarheidsinitiatieven. Die financiën wil de Dorpsraad graag inzetten. Om die reden attenderen zij dan ook dat zij kunnen ondersteunen; niet alleen fysiek, niet alleen met mooie woorden, maar óók met financiële ondersteuning.

Voorwaarden
Uiteraard stelt de Dorpsraad wel wat voorwaarden aan deze (financiële) ondersteuning. Zo moeten het bijvoorbeeld nieuwe initiatieven zijn en geen terugkerend evenement. Ook moet het initiatief de sociale samenhang in het dorp ondersteunen en gericht zijn op een groep inwoners, een bepaalde doelgroep of het hele dorp. En, uiteraard mag het initiatief geen bezwaren veroorzaken voor de omgeving en, bij voorkeur, breed gedragen worden. Ook mag het geen commerciële activiteit zijn en moet het vrijwillig opgezet zijn. Kortom, het moet écht enige toegevoegde waarde hebben voor (de leefbaarheid) in het dorp.

Veel mogelijkheden
Onlangs heeft de Dorpsraad Lieshout nog evenementen als de eerste wintereditie van Beerwood ondersteund, net als dat zij aan de kleding van jeugdkapel hebben bijgedragen. Ook de allereerste Lieshoutse Kampioenschap randje butsen kon rekenen op ondersteuning. Kortom, veel initiatieven komen in aanmerking voor ondersteuning. Heeft u of uw vereniging ook een mooi initiatief? Neem dan contact op met Dorpsraad Lieshout: zij ondersteunen u graag! Kijk maar eens op www.dorpsraad-lieshout.nl.