Afbeelding

Volle zaal voor ‘Vier de lente’ bij Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenverenging Beek en Donk organiseerde woensdagmiddag 3 april ‘Vier de Lente’ in het Ontmoetingscentrum. Zo’n 90 leden werden ontvangen met koffie/thee en cake en genoten van een heerlijke middag in lentesfeer.

Na de opening door de voorzitter, met een extra welkom aan de jubilarissen, was er een mooi eigen gedicht van Tonny Jacobs die binnen de verenging bekend staat om haar prachtige teksten. Daarna werden de acht aanwezige jubilarissen (drie jubilarissen zullen thuis de bloemen en oorkonde krijgen uitgereikt) in het zonnetje gezet: zij waren in 1999 lid geworden en dat betekende dus nu al 25 jaar. De voorzitter benadrukte het belang van verenigingen in de samenleving en omdat die niet kunnen bestaan zonder steun van de leden, is 25 jaar lid zeker iets om bij stil te staan. Ook haalde zij wat gebeurtenissen aan uit 1999, zoals de nacht van Wiegel, de moord op Marianne Vaatstra, de eerste aflevering van Wie is de Mol en het geboortejaar van Marco Schuitmaker (later werd de Engelbewaarder nog gezongen). Extra aandacht was er voor jubilaris mevrouw Grimm die inmiddels in Eindhoven woont maar steeds lid is gebleven.

Na het vertonen van prachtige lentefoto’s van Laarbeek en omgeving, gemaakt door de leden Lenie en Marjon, was het de beurt aan de Golde Liesjes voor hun eerste optreden: zes dames uit het Limburgse America die al 18 jaar samen Nederlandse smartlappen en Duitse schlagers zingen met een vrolijke noot. Er werd veel meegezongen met de bekende nummers en meegelachen met hun hilarische fratsen af en toe. Na de pauze met een hapje een drankje en de loterijverkoop, kwamen ze terug voor een tweede, spetterend optreden. Na de trekking van de loterij was er een dankwoord van de voorzitter en ook hoopte zij dat men het lentegevoel dat iedereen had gekregen deze middag, mee naar huis zou nemen. De reacties na afloop waren in ieder geval dat men erg genoten had. Voor meer Informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.