Afbeelding

Senioren Beek en Donk tonen belangstelling voor ‘Vitaal het jaar rond’

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk organiseerde maandagavond 8 april in het Ontmoetingscentrum een bijeenkomst met als titel ‘Vitaal het jaar rond’. Paulette Kreté, werkzaam bij Remedica (een landelijk georiënteerd communicatiebureau gericht op gezondheid en leefstijl) was opnieuw de presentatrice. Zij was in november ook al te gast bij Seniorenvereniging Beek en Donk voor ‘Positief in het najaar’ en die bijeenkomst werd toen heel goed ontvangen.

Ook deze keer werden de ongeveer 25 aanwezige senioren niet teleurgesteld. Door middel van verschillende spelvormen ontdekte men waar de vragen en behoeften van de deelnemers lagen op het gebied van medicatieveiligheid, beweging, verzorging en ontspanning. Door verkeerd medicijngebruik belanden per jaar 50.000 mensen in het ziekenhuis en overlijden er 1000, vooral senioren omdat zij vaak meerdere medicijnen gebruiken. Er werden ontspanningsoefeningen gedaan door middel van stoelyoga en Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie) kwam ter sprake toen het over beweging ging: dat verkleint het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en de ziekte van Parkinson. Een goede wandeling (een ommetje) vermindert somberheid en stimuleert creativiteit. Hij raadt aan om na elk half uur zitten een paar minuten te bewegen. 

Er was veel interactie deze avond (d.m.v. spel), gezelligheid en natuurlijk actuele en zinvolle informatie op het gebied van zo lang mogelijk vitaal en zelfstandig ouder worden. Het levende bewijs van vitaal ouder worden als je goed voor jezelf zorgt, vormde een bijna 96-jarige dame in het publiek. Iedereen kon terugkijken op een fijne, inspirerende en waardevolle avond. Deze sluit bovendien prima aan bij de aankomende Vitaliteitsdag die de Seniorenvereniging op 29 april weer organiseert en waar u zich nog voor kunt aanmelden. Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.