De groep zaal-voetballende jongeren is inmiddels fors gegroeid
De groep zaal-voetballende jongeren is inmiddels fors gegroeid Foto:

Dorpsraad Lieshout blij met succesvol jongereninitiatief

Algemeen

Lieshout - ‘Jongeren’ zijn geen permanent aandachtsgebied voor de Dorpsraad Lieshout. Zij hebben daar niet voor gekozen omdat er diverse andere instanties (en initiatieven) zijn die zich primair op de jongeren richten. Dat wil niet zeggen dat Dorpsraad Lieshout daar niet ondersteund. Onlangs nog is een initiatief om de jeugd een activiteit op een eigen plek te bieden gesteund. 

Jongeren zouden een eigen ‘honk’ moeten hebben. Ook zouden ze activiteiten moeten hebben om tegenwicht te bieden tegenover het rondhangen op straat of thuis achter de (spel)computer blijven zitten. Met die gedachte zijn een paar vrijwilligers met een aantal jongeren aan de slag gegaan en hebben daar, met ondersteuning van de gemeente, een zeer geslaagde activiteit opgezet die gericht is op middelbare scholieren t/m 16 jaar. Wekelijks verzamelt de jeugd zich nu (op vrijdagavond) in sporthal de Klumper om daar op een ongedwongen en gezellige manier met elkaar te zaalvoetballen. 

Succesvol
De eerste serie speelavonden is onlangs afgesloten met een gezellig samenzijn in de kantine van de sporthal. Na een paar maanden is de activiteit al écht succesvol. De aanpak blijkt zelfs zo succesvol te zijn dat de speelavonden inmiddels vol-bezet zijn en er een wachtlijst is gevormd voor jongeren die óók graag willen aansluiten. Na de eerste serie is de organisatie inmiddels gestart met een tweede serie van 10 speelavonden en zijn ze plannen aan het ontwikkelen om ná deze tweede serie (na de zomerbreak) met twee groepen te gaan werken om zo alle jongeren te kunnen plaatsen.

Veel ondersteuning
Dorpsraad Lieshout is erg blij met dit initiatief én met het succes. Een voorbeeld van een mooi samenspel tussen initiatiefnemers, de gemeente Laarbeek en de Dorpsraad Lieshout. Door al deze ondersteuning is deze activiteit dan ook écht voor alle kinderen (in de doelgroep) toegankelijk. Hieruit blijkt weer dat dit mooie samenspel volop mogelijkheden creëert. Dorpsraad Lieshout is dan ook erg blij met dit mooie burgerinitiatief en de ondersteuning vanuit de gemeente, waardoor het uiteindelijk door iedereen omarmt wordt.