Afbeelding

Prachtige dag voor Zonnebloem afdeling Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Zonnebloem afdeling Beek en Donk ging op donderdag 2 mei naar het Boerenbondmuseum in Gemert. Zo’n 74 personen hadden zich opgegeven om aan dit uitje, dat ook in het teken stond van 75 jaar Zonnebloem, deel te nemen. De weergoden waren hen zeer gunstig gezind, want het was een prachtige dag.

Met de Goede Moordenaar en de Polderexpres vertrokken twee groepen vanuit de Regt en café vd Burgt naar Gemert waarbij de chauffeurs een mooie route kozen. Andere kozen ervoor om met de eigen auto, fiets of taxivervoer naar Gemert te reizen. In het Boerenbondmuseum stond, op z’n Brabants, de koffie klaar. Na het openingswoord werd Henk Beekmans nog toegezongen voor de door hem ontvangen Koninklijke onderscheiding, verdiend, mede door zijn vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem. Na de koffie was er tijd om zelf rond te wandelen door het mooie museum of gezellig nog ‘n bakkie te doen.

Om 12.00 uur werd de lunch in het Museum geserveerd. Deze was uitstekend verzorgd en de vrijwilligers van het museum zorgden ervoor dat ze niets tekort kwamen. Na de lunch waren er vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum die met groep van ongeveer 10 personen een rondleiding door het museum gaven en anders dan bij de eigen wandeling wezen ze hen op de talrijke details die het museum rijk is. Eigenlijk teveel om op te noemen. Na nog een consumptie vertrok de groep weer naar Beek en Donk. Het einde van een mooie dag. De bedankjes van de deelnemers geven ze graag door aan de dames die de organisatie op zich genomen hadden.