Afbeelding

Opening verenigingsgebouw IVN De Bimd

Dier & Natuur

Laarbeek - Na jaren van denken, ontwikkelen, geld inzamelen, plannen en heel veel bouwen en verbouwen is het dan eindelijk zo ver: IVN-gebouw De Bimd wordt officieel geopend! Oud-burgemeester van Laarbeek en thans landelijk voorzitter van IVN, Hans Gilissen, zal de handeling komen verrichten. De datum is zaterdag 3 september, om 14.00 uur aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. 

IVN Laarbeek viert dan ook van 13.00 tot 17.00 uur het Fête de la Nature. Iedereen kan het gebouw bezichtigen, maar ook de eromheen gelegen natuurtuin, waar Gerrit Post uitleg geeft. Op het terrein zijn allerlei presentaties van werkgroepen. Zo verzorgt natuurgids Antoon Verhoeven een aantal korte wandelingen met als thema: ‘Hoe maak ik een tuin vogelvriendelijk?’ Belangstellenden zijn van harte welkom.

Al in 2017 werden de plannen voor een grondige verbouwing gemaakt. Het oude gebouw was in slechte staat en weinig duurzaam. Er ontstond een enthousiaste bouwploeg onder de bezielende leiding van bouwkundige én IVN-lid Adrie Beekmans. Diverse sponsors verleenden hun steun en de eerste fase kon starten. Na een crowdfunding in 2019 kon ook het tweede deel van het plan grotendeels uitgevoerd worden, al liep dat flinke vertraging op als gevolg van de corona-pandemie. Veel binnenwerk werd omgezet naar buitenwerk. Sommige plannen moesten worden bijgesteld.

Maar nu beschikt IVN Laarbeek over een toekomstbestendig verenigingsgebouw, waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden. Op zondag 4 september gaat het feest door met allerlei activiteiten voor en door de leden, zoals de wandeling met Antoon, uitleg over de poelen door Gerrit Post, een lunch en presentaties door werkgroepen, ’s avonds om 20.30 uur gevolgd door een vleermuizenwandeling. Wel graag aanmelden bij evenementenwerkgroep@ivnlaarbeek.nl.

Afbeelding