Afbeelding
Foto: Martin Prick

Opening speelpark in wijk De Nieuwenhof

Kinderen & Tieners

Lieshout - Terwijl een vliegtuig met vakantiegangers zich gillend aftekent als een zilveren pijl tegen de staalblauwe lucht, verzamelt zich op de grond een grote groep buurtbewoners en belangstellenden uit Lieshout. Voor de kinderen van de wijk en daarbuiten wordt een heus speelpark geopend in de wijk Nieuwenhof.

Speelpark Nieuwenhof ligt centraal in de wijk Nieuwenhof die bestaat uit een uit begin jaren 90 stammend ouder en een nieuw deel. Daartussen is een heus speel-wandelparkje ontstaan waar ouders met kinderen terecht kunnen. Diverse speeltoestellen variërend van watertafels tot klimwanden en zelfs een heuse kabelbaan zijn een onderdeel van het speelpark. Ook aan de oudere kinderen is gedacht in de vorm van een voetbalveld en een professionele pumptrack voor BMX-ers en bezitters van een (stunt)stepje. De naam pumptrack is ontstaan, doordat op de baan door middel van een aantal snel opvolgende heuvels in het parkoers, de BMX-er zich ‘oppompt’ om dan tenslotte met een prachtige ‘jump’ te laten zien wat hij of zij aan ‘skills’ in huis heeft.

Ontstaan
In de jaren ’90 ontstond het oudere gedeelte van De Nieuwenhof. Na verloop van tijd kwamen er kinderen in de buurt en kwam er behoefte aan een speeltuintje. Dat ontstond door veel contacten met de gemeente en vele telefoontjes, waarbij toenmalig voorzitter van de buurtvereniging Carin Nooijen erg veel werk heeft verzet. De huidige initiatiefnemers, Janton van den Hurk, Huib Groenendijk, Brian Kersten, Marcel Fleuren en Michiel Goos namen contact op met Rob Tielemans, groenbeheerder van de gemeente Laarbeek, die toevallig op dat moment bezig was met plannen voor de invulling van het nieuwe speeltuintje. Hij gaf direct medewerking de inbreng van ideeën en bood volop de mogelijkheid tot meedenken over de invulling van het nieuwe speelterrein. Brian Kersten is lovend over de samenwerking met de gemeente en de dorpsraad. Ze kregen ook veel mogelijkheden om hun ideeën te verwezenlijken “Wij wilden namelijk vooral de kinderen achter het beeldscherm vandaan krijgen en ook iets uitdagends bieden voor de oudere jeugd”, vertelt Brian.

Opening
Op 10 juni was het dan zover, dat de burgemeester met twee wethouders naar Lieshout kwam om samen met jeugdburgemeester Amee van de Kerkhof het nieuwe speelpark te openen. De burgemeester complimenteert de wijk De Nieuwenhof met het nieuwe speelpark. “Een goed voorbeeld van burgerparticipatie, waarbij de nadruk ligt op ontmoeting, zoals wij dat als gemeente graag zien”, aldus burgemeester Frank van der Meijden. Na de officiële opening door de burgemeester en de jeugdburgemeester samen, waren een aantal confettikanonnen het sein om naar een demoteam van Meybo’s Talent Team en Paul Boutique te gaan kijken op de nieuwe pumptrack. Natuurlijk beschermd met een valhelm lieten de deelnemers zien wat er door veel oefenen te bereiken is op zo’n geweldige baan als er nu in Lieshout ligt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding