Afbeelding
Foto:

Opening scouting seizoen

Kinderen & Tieners

Lieshout/Mariahout – Scouting Lieshout/Mariahout vierde vrijdag 29 september de opening van het scouting seizoen 2023/2024 met de leden, ouders en andere belangstellenden. Traditioneel ‘vliegen’ tijdens de opening de leden met een bepaalde leeftijd op een spectaculaire wijze over naar de volgende leeftijdsgroep, is er uiteraard een kampvuur met marshmallows.

Voor het overvliegen hadden de explorers een parcours gepionierd. Nadat afscheid genomen was van de oude groep moest het parcours afgelegd worden. De spanning was bij een aantal leden van het gezicht af te lezen. Over zwierende touwen, een rollende stam en klimmen in een net waren een paar de te bedwingen onderdelen van het parcours. Aan het einde van het parcours stond de nieuwe groep te wachten om de leden op te vangen. Nadat de juiste scouting outfit overhandigd was, werd de ceremonie afgesloten met de installatie van de leden bij de nieuwe leeftijdsgroep.

Als verrassing werd halverwege de avond een cheque met het resultaat van de RABO Clubsupport overhandigd aan het jongste lid van Scouting Lieshout/Mariahout. Leden, vrijwilligers en bestuur waren onder de indruk van het resultaat van de RABO Clubsupport campagne, en willen iedereen die gestemd heeft op Scouting Lieshout – Mariahout danken voor de stem! Door de bijdrage van RABO Clubsupport, kan Scouting Lieshout/Mariahout materialen aankopen om de scouting activiteiten uitdagend te houden. Tevens kan door deze bijdrage ook de contributie voor de leden laag worden gehouden, zodat zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen aan de scouting activiteiten.

Na alle ‘officiële’ handelingen, was er uiteraard nog tijd om boven het kampvuur marshmallows te roosteren en hier lekker van te genieten (met of zonder koekjes). Na deze geslaagde opening kijkt Scouting Lieshout/Mariahout alweer uit naar de volgende gezamenlijke activiteit: de kerstmarkt op het eigen terrein op vrijdagavond 15 december. Bij deze activiteit zijn uiteraard alle inwoners van Laarbeek (en daar buiten) van harte welkom.