Nieuwe bedrijven nemen deel aan Roefeldag

NULL

Nieuwe bedrijven nemen deel aan Roefeldag


Laarbeek - Het roefelcomité in de diverse kernen is ontzettend blij met de nieuwe bedrijven die zich hebben aangemeld om mee te doen aan de Roefeldag op zaterdag 8 juni. Tijdens deze dag kunnen kinderen uit Laarbeek een kijkje nemen in de “grote mensenwereld”. 

Dat kan zijn meekijken met een beroep binnen een bedrijf of bijvoorbeeld kennismaken met een hobby. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze bijvoorbeeld de rol van een timmerman of verkoopster.

De Roefeldag kan alleen georganiseerd worden als er veel bedrijven bereid zijn hun deuren open te zetten en tijd en aandacht te willen geven aan de kinderen. Sommige bedrijven/verenigingen doen al jaren mee zoals de brandweer, politiehonden-vereniging en diverse schoonheidssalons. Dit jaar doet onder andere Zorgboerderij de Liesvelden uit Beek en Donk voor de eerste keer mee. Nicolle Kanters vertelt waarom : “Zo kunnen we de kinderen laten zien wat we doen op de zorgboerderij. Dat er meer is als alleen het verzorgen van de dieren. De ouderen die bij ons overdag komen, krijgen een zinvolle dagbesteding aangeboden en daar wil ik de kinderen graag wat meer over vertellen."

Ook Jan Vlemmings doet dit jaar voor het eerst mee. Hij wil graag zijn hobby en leven als muzikant delen met de kinderen. In Lieshout zijn er ook verschillende nieuwkomers. Er is een nieuwe bakker 'Bakker en Zo' en een nieuwe bloemenzaak 'Bloemend'. Beide ondernemers zijn enthousiast om aan de kinderen uit te leggen waar ze dagelijks mee bezig zijn. Ook Haarmode Annemarie laat deze dag graag aan de kinderen zien wat haar vak inhoudt en waarom het zo leuk is. 

Wil je meer weten over de roefeldag of heb je vragen? Kijk dan op de website www.roefeldaglaarbeek.nl. Het roefelcomité zit sinds dit jaar ook op Facebook: www.facebook.nl/LaarbeekseRoefeldag.