Wandelen door Beek en Donk

NULL

Wandelen door Beek en Donk


Beek en Donk - Zoals overal wonen er ook in de buurtvereniging De Eendracht diverse mensen die minder mobiel zijn. De actieradius is dikwijls niet verder als de dichtstbijzijnde supermarkt. Bij deze buurtvereniging staat het ‘samen doen’ op hoog niveau.


Daarom hebben ze van tijd tot tijd ook een rolstoelwandeling op het programma staan,
waarbij ze samen, mobiel en minder mobiel, een rolstoelwandeling maken en de laatste wijzigingen in Beek en Donk kunnen aanschouwen. Zo ging de buurtvereniging afgelopen zaterdag met een behoorlijke groep op stap. Om 14.00 uur stond/zat iedereen, opgehaald of zelf gekomen, aan het vertrekpunt Buurthuis ‘De Schuurherd’ en vertrokken ze in een lange sliert van rollers, duwers en wandelaars om van het mooie Beek en Donk en elkaars aanwezigheid te genieten. Onderweg werd ook nog informatie opgedaan over hetgeen ze zagen, want ze staan natuurlijk regelmatig stil om iedereen van informatie te voorzien over wat ze zien.

De route die uitgestippeld was, liep via de Oude Toren langs de tennishal en de nieuwe scholen langs de lege plek van de gesloopte school en sporthal. Langs de nieuwe sporthal, via de volkstuinen door de Laarsche velden naar de buitenkant van die wijk. Om zodoende de ecologische zone van de Goorloop met zijn vlonders en waterpartijen in ogenschouw te nemen, en de nodige informatie te vernemen. Nog even door de Hoge Regt om de bouwvorderingen daar van commentaar te voorzien. Via de plantenkwekerij van Penninx en de sportaccommodaties aan het Heereind naar koffie adres restaurant De Zwaan.

Nadat ze het gebak en het tweede kopje koffie of thee goed hadden laten smaken gingen ze weer in de benen en wandelden langs het Leonardus kapelletje en de speeltuin De groene long in gewoon een prachtig wandelgebied in de kom van het dorp. Men ging verder langs het dierenpark via het wandelpad langs het gemeentehuis via de IJsbaanweg. Met visvijver en sportcentrum over het bruggetje via het Hugo Thijssensplein en Brandstraat retour naar De Schuurherd waar ze om 17.00 uur zoals gepland arriveerden. De mensen in de rolstoelen werden weer naar huis gebracht waar ze de tocht nog eens konden overdenken.