Laarbeek krijgt een kledingbank

NULL

Laarbeek krijgt een kledingbank 


Beek en Donk – De gemeente Laarbeek krijgt een kledingbank. Dit initiatief is door vrijwilligers, in samenwerking met dorpsondersteuner Henrie Bouwmans van welzijnsinstelling ViERBINDEN, opgepakt. De gemeente heeft besloten om subsidie toe te kennen, zodat het project opgestart kan worden. Naar verwachting opent de kledingbank nog voor de herfstvakantie.

Henrie: “De planning liggen er al een hele tijd, maar we hadden eerst subsidie van de gemeente nodig om het verder te kunnen concretiseren. Die financiële bijdrage is nu een feit, waardoor we op korte termijn de realisatie van de kledingbank plaats kunnen laten vinden.”

Wethouder Greet Buter is blij met het initiatief. “Wij willen daar als gemeente graag in meedenken. Wij zien het als meerwaarde voor het armoedebeleid.”

Op welke locatie deze kledingbank komt te zitten, is nog niet duidelijk. “We hebben wel iets op het oog op een industrieterrein, maar hierover kan ik nog niets zeggen”, vertelt de dorpsondersteuner.

Inwoners die voor de kledingbank in aanmerking komen, ontvangen een verwijsbrief waarmee ze gratis kleding op kunnen halen. Daarnaast komt er een tweedehandskledingwinkel bij. “Er moet toch geld binnenkomen, want de kosten moeten gedekt worden om het project draaiende te houden. Die kosten zitten vooral in de huur van het pand, want de kledingbank gaat volledig op vrijwilligers draaien”, beargumenteert Henrie. Hij gaat ervanuit dat het project voor de herfstvakantie gerealiseerd is. Meer informatie hierover zal tegen die tijd in De MooiLaarbeekKrant te lezen zijn.