Afbeelding

VSN Voetbaldagen zorgen voor veel voetbalplezier

NULL

VSN Voetbaldagen zorgen voor veel voetbalplezier



Beek en Donk – Voor de vijfde keer werden de VSN (Voetbalschool Nederland) voetbaldagen gehouden bij Sparta’25. Op Sportpark ’t Heereind in Beek en Donk vermaakten maar liefst 189 kinderen zich een week lang met de populaire sport.


De start van de voetbaldagen vond 14 juli plaats op het hoofdveld. De groepen symboliseerden dit jaar de landen van het WK Voetbal en betraden het veld middels een parade voor veel publiek. De week wordt georganiseerd door Voetbalschool Nederland, in samenwerking met veel vrijwilligers van Sparta’25, maar ook enkele van andere voetbalverenigingen, zoals VV Gemert en ELI uit Lieshout.

De Spartanen Mischa Werdens en Marijke Verheijen, beiden ook actief als jeugdtrainer, namen een groot deel van de organisatie op zich. Mischa: “Het plezier bij de kinderen staat voorop, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat ze wel iets leren. Er zijn veel verschillende voetbalspellen, waaronder 4 tegen 4, 7 tegen 7, boardingvoetbal, kooivoetbal, tennisvoetbal, afwerkvormen, matchplay, etc.”

Volgens het tweetal is het geen kindervakantieweek. “Het is een voetbalschool, ze willen iets leren. De kinderen voetballen op verschillende niveaus.” Aan de voetbalweek, die vrijdag met een warme dag afsloot, namen 189 kinderen deel, waarvan circa 50% bij Sparta speelt. De andere jeugdspelers komen uit de directe omgeving.

Foto: Voetbaldagen bij Sparta'25