Afbeelding

Op de koffie bij Landgoed d'n Heikant

NULL

Op de koffie bij Landgoed d'n Heikant


Bedrijf: Landgoed d'n Heikant
Eigenaren: Jos en Rita Vogels
Locatie: Landgoed d'n Heikant, Aarle-Rixtel
?Redacteur: ?Mark Barten

Het is nog ochtend, maar de eerste golfers staan al fanatiek op de greens. Een onderhoudsman maait wat gras weg en op het terras zit al een groepje mensen. Jos en Rita zijn nog in gesprek terwijl De MooiLaarbeekKrant vriendelijk ontvangen wordt en een drankje aangeboden krijgt van de serveerster. Op bezoek bij Landgoed d'n Heikant, gelegen in een prachtig stukje natuurgebied tussen Aarle-Rixtel en Bakel.

Wie zijn Jos en Rita Vogels?
Jos: “Onze roots ligt op de Bakelsedijk (Helmond). Ik woonde daar en Rita was daar regelmatig bij haar oma, die ook op de Bakelsedijk woonde. Tien jaar geleden ontmoette ik haar in Helmond tijdens de kasteeltuinfeesten." Rita: “Ik heb Jos bij de arm genomen en we zijn samen een borrel gaan drinken. Deze maand zijn we 10 jaar bij elkaar!” Jos en Rita lieten er geen gras over groeien. Amper twee maanden na hun ontmoeting gingen ze samen op vakantie. “Tijdens de terugreis hebben we besloten samen te gaan wonen”, aldus het horecakoppel.

Hoe is Landgoed d'n Heikant tot stand gekomen?
Nog in het eerste jaar van de relatie besloot het kersverse stel ook samen een uitdaging aan te gaan op zakelijk gebied. “Ik heb drie bedrijven gehad en wilde iets met de grond achter mijn huis gaan doen”, vertelt Jos. Tot 9 jaar geleden had hij daar paarden lopen. Rita daarentegen is een echte horecatijger. “Ik was werkzaam als gastvrouw bij het restaurant van (destijds) Morees in Lieshout. Maar ik zocht een andere uitdaging, iets voor mezelf.” Het tweetal ging brainstormen en wist hun plannen te combineren. Landgoed d'n Heikant was geboren.

Hoe gaat de samenwerking tussen twee geliefden?
“We hebben ieder onze eigen taken en houden privé en zakelijk zoveel mogelijk gescheiden. We plannen af en toe samen een vrije dag en zien elkaar tijdens het werk ook als collega’s. Als we er niet uit komen zoeken we de middenmoot. Als dat niet lukt, dan zetten we het in de koelkast”, laten Jos en Rita weten.

Jullie zijn inmiddels een groot bedrijf, hoe is dit gelopen?
“Het begon allemaal met boerengolf. Toen kwam er een groep die ook graag een barbecue wilde. We hebben samen overleg gehad en het leek ons een leuk idee. We hebben wel eerst geoefend met vrienden en bekenden. Zij waren tevreden”, vertelt Jos lachend. Door de jaren heen is er flink verbouwd. Er werd gestart met een koelkast en een mobiele tap, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig horeca- en recreatiebedrijf. Het bedrijf bestaat voornamelijk uit ambulante medewerkers, gezien het koppel veel van de werkzaamheden zelf in handen houdt. “we hebben ieder twee fulltime banen”, zegt Rita. Landgoed d'n Heikant heeft 9 holes om te golfen, een terras voor de vele wandelaars en fietsers, maar biedt ook tal van activiteiten aan en verzorgen veel familie en personeelsuitjes. De golfbaan is onlangs nog gerenoveerd, van kunstgreens naar grasgreens. Het is een volwaardige par-3 baan.

Waar halen jullie de voldoening uit?
“Als we zien dat mensen tevreden zijn, dan zijn wij dat ook. Dat klopje op je schouder, die glimlach, die drie spontane kussen op je wang omdat ze een leuke dag hebben gehad, daar doe je het voor”, glimlacht Rita.

Jullie zitten vol met ideeën?
Jos: “We blijven vernieuwen. Er zijn niet veel dingen die ons te gek zijn.” Rita: “In de winter hebben we meestal meer tijd, dan gaan we brainstormen met een flesje wijn erbij.” De nieuwste aanwinst van het bedrijf is de ‘Swing-trike’. Een elektrische Trike waarmee je een soort leuke swingende bewegingen maakt. Jos: “Ze zijn erg gewild, je kunt er leuke groepsuitjes mee maken.”

Wilt u uw bedrijf eens op een andere manier uitlichten? Neem vrijblijvend contact op met De MooiLaarbeekKrant voor de mogelijkheden. Tel. 06-36465721 of mail naar verkoop@mooilaarbeek.nl.

Foto: Jos en Rita Vogels, met in het midden hun nieuwste aanwinst; de swing-trike!