Start lotenverkoop Grote Clubactie in Laarbeek

NULL

Start lotenverkoop Grote Clubactie in Laarbeek



Laarbeek – De start van de lotenverkoop Grote Clubactie is dit jaar op zaterdag 13 september. Ook voor verenigingen uit Laarbeek kunnen aan de deur loten worden gekocht. Alle verenigingen gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk direct naar de lokale clubs in Laarbeek. Verenigingen in heel Nederland kunnen deze opbrengsten goed gebruiken om de vereniging draaiende te houden.


De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 42 jaar meer dan 250.000 clubs geholpen met bijna 240 miljoen euro. Directeur Frank Molkenboer: "Doelstelling voor dit jaar is om 7 miljoen euro te verdelen onder alle deelnemende verenigingen. Verenigingen in Nederland kunnen niet zonder ons om de clubkas aan te vullen. En dat gaat al vrij snel. Van elk verkocht lot à €3,00 gaat €2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Laarbeek, clubs ondersteunen en daarbij zelf ook nog kans maken op leuke prijzen."

Meer dan 6.000 deelnemende clubs
Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar meer dan 6.000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club €1.500,00 bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, maar vaak worden er speciale projecten mee gefinancierd, zoals diverse (jeugd)activiteiten, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen. In Laarbeek doen Turnvereniging De Ringen, H.V. Bedo, Rolschaatsclub De Oude Molen, Volleybalvereniging Bedovo, TV ’t Slotje, Sparta’25, Turnvereniging De Brug, R.K.V.V. Eli, VV Mariahout, ASV’33 en B.C. de Ganzeveer.