Afbeelding

Op de koffie bij ... HG Assuranti

NULL

Op de koffie bij ... HG Assurantiën 


Eigenaren: Peter Strijbosch en Hans Reemers
In gesprek met: Adviseurs Theo de Jong en Peter Strijbosch
Locatie: Veedrift 1a, Helmond
Datum: 24 september
Tijd: 15.00 – 16.30 uur

Redacteur: Thea Wich

Persoonlijke aandacht en ouderwetse service gecombineerd met een moderne bedrijfsvoering. Dat is wat HG Assurantiën Brabant, in de vorm van volledige verzekeringspakketten, wil bieden aan klanten uit het midden- en kleinbedrijf en particuliere klanten. De drie adviseurs, waarvan Theo in Aarle-Rixtel woont, zijn hiervoor altijd bereikbaar.

Zitten jullie al lang in het assurantievak?
“Hans heeft ruim 35 jaar ervaring, eerst bij ‘De Amersfoortse’ en daarna een eigen kantoor in Groesbeek”, vertelt Peter. “Ik zit al 41 jaar in het vak waarvan ruim 30 jaar bij de ‘Noordhollandsche van 1816’. Ik had daar eerst een commerciële en later een managementfunctie.” “Ik zit 43 jaar in het vak”, vult Theo aan: “Eerst 17 jaar als buitendienst medewerker bij Victoria – Vesta en vanaf 1988 met een eigen kantoor in Aarle-Rixtel. Bij gebrek aan opvolging heb ik dit kantoor verkocht aan de firma ‘Lodewijks’, waar ik ook nog twaalf jaar als adviseur heb gewerkt.”

In 2011 hebben Peter en Hans in Stiphout het bedrijf ‘HG Assurantiën Brabant’ opgericht. Vanwaar deze keuze?
“Hans woont in Gerwen en ik in Stiphout. Ik heb dertig jaar door het land gereden om kantoren te bezoeken, Hans reed iedere dag naar Groesbeek. We wilden graag samen iets opstarten dichter bij huis. Bovendien wilde ik alle ideeën, die ik overal had opgedaan, zelf in de praktijk gaan brengen in de vorm van een onafhankelijk asssurantiekantoor.”

Theo, hoe ben jij als Aarle-Rixtelnaar in Stiphout terechtgekomen?
“Ik ken Peter al heel lang. Hij bezocht ook regelmatig mijn kantoor. Toen de hypotheekmarkt inzakte, werkte ik bij Lodwijks. Gezien mijn leeftijd had ik kunnen stoppen maar dat wilde ik nog niet. Peter heeft mij in 2012 gevraagd of ik bij ‘HG’ kwam werken. “ “Theo heeft er ondanks zijn gepensioneerde leeftijd (65) nog veel zin in”, voegt Peter toe: “En hij is voor ons van heel veel waarde met name voor onze klanten in Laarbeek.”

Wat heeft HG Assurantiën Brabant te bieden?

“Wij bieden een volledig pakket verzekeringen voor particulieren, midden- en kleinbedrijf. Dat doen we door middel van persoonlijke aandacht en ouderwetse service in combinatie met moderne bedrijfsvoering op kantoor.”

En wat houdt dat in de praktijk in?
“Als een klant belt dan komt die niet in een voorkeurstoetsensysteem of wachtrij, maar krijgt die meteen een gekwalificeerd persoon aan de lijn. Wij bieden bezoek aan huis aan. Als een klant een schade heeft gaan wij dikwijls zelf naar de klant om het schadeformulier in te vullen. Eigenlijk verkopen we rust: de klant weet dat als er iets is, wij de kennis hebben om het goed op te lossen. Onze adviesfunctie kunnen we goed uitvoeren omdat we voornamelijk totaalpakketten verkopen. Hierdoor hebben wij een goed overzicht en kunnen we beter adviseren wat bij de klant past. Er zijn maar enkele verzekeringen die wettelijk verplicht zijn, alle andere zijn een afweging. Daar moet je als klant, samen met de adviseur, eens in de zoveel tijd eens goed over nadenken.”

Al die service, Zit daar een prijskaartje aan?
“Wij zijn in het algemeen nauwelijks duurder en soms zelfs goedkoper dan een internetverzekering. Maar bij ons krijg je meer voor dezelfde prijs. Dat is onze kracht. Bij een internetverzekering krijg je alleen antwoord op de vraag die je stelt en geen antwoord op de vraag die je niet stelt. Dat is het verschil.”

Jullie klantenbestand groeit, hoe komt dat?
“Via mond op mond reclame van tevreden klanten. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de jongere markt een aanspreekpunt heeft door het in dienst treden van mijn zoon, en dan natuurlijk de contacten die Theo in het Laarbeekse heeft, en voegt Theo toe: “Door een korte afstand tussen klant en kantoor heb je korte lijnen. Dat werkt het beste.”

Meer informatie is te vinden op www.hgassurantienbrabant.nl. Theo is telefonisch te bereiken via 06-20444601.