Kikkerconcert en andere activiteiten bij IVN Laarbeek

NULL

Kikkerconcert en andere activiteiten bij IVN Laarbeek


Aarle-Rixtel - IVN Laarbeek houdt zondag 7 juni van 12.00 tot 18.00 uur diverse activiteiten op het IVN-terrein ‘de Bimd’ aan de Beekseweg te Aarle-Rixtel. Volg de borden IVN Laarbeek en via een zandpad wordt het IVN gebouw ‘De Bimd’ eenvoudig bereikt. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Hiermede schenkt het IVN ook dit jaar extra aandacht aan de waarde van water voor Laarbeek.


Kikkerconcert
Na het succes van voorgaande jaren wil het IVN van het Kikkerconcert in ‘de Bimd’ ook dit jaar weer een geweldig ‘natuurmoment’ maken. De basis van een kikkerconcert is een activiteit in de periode dat de kikkers kwaken. Bij het juiste weer zullen veel groene kikkers van zich laten horen. Dit gekwaak zal worden afgewisseld met muziek van 2 muziekgroepen (Gipsy Mood en De Wanhoop) en onze eigen vertolker (Henk van Beek) van streektaalmuziek.

Overige activiteiten

Naast het kikkerconcert is er nog veel meer te beleven op 7 juni. Zo is er het blotevoetenpad dat door vrijwilligers tijdens NL Doet is aangelegd. Speciaal voor de jeugd zijn er op het terrein verschillende wateronderzoekjes en proefjes gepland. Natuurlijk gaan ze met een schepnet de poel op waterbeestjes monitoren. Het IVN heeft, naast een prachtige loopbrug over de poel, hier 2 extra steigers gerealiseerd zodat ze nog beter kunnen ‘slootje prutten’. De vangsten kunnen worden bewonderd in aquaria onder de prachtige overkapping in de vorm van een vlinder. De jeugd kan vervolgens struinen rond de poel, op het vogelpad en op ontdekking gaan bij de insectenmuur, varenwand, muizenruiter, vleermuizenkelder en egelschuilplaatsen. Tevens kunnen ze nestkastjes timmeren, vlechten met wilgen, schminken, enz. Rondom de poel komen een aantal kraampjes te staan waar informatie kan worden verkregen over de diverse werkgroepen binnen IVN Laarbeek zoals o.a. de waterwerkgroep, de IVN vogel-werkgroep ‘de Ortolaan’, jeugd-IVN en de florawerkgroep. Op het voorterrein vindt verder een creatieve- en natuurmarkt plaats en er vinden rondleidingen door De Beemd plaats, gehouden door natuurgidsen. Ook kunnen mensen de nieuwe insectenmuur bekijken.

Zondag 7 juni
IVN Laarbeek nodigt u van harte uit voor deze dag. Evenals voorgaande jaren is de toegang gratis.