Groep 8 van De Raagten in actie voor Serious Request

Onderwijs

Groep 8 van De Raagten in actie voor Serious Request


Beek en Donk - Enkele dagen voordat de kerstvakantie zou beginnen, ontstond bij de kinderen van groep 8 van Kindcentrum De Raagten spontaan de gedachte dat ze in actie moesten komen tegen de kindersterfte door diarree in Sub-Sahara en Zuid-Azië.

Het doel van Serious Request, in samenwerking met het Rode Kruis, is dit jaar zoveel mogelijk geld ophalen om diarree bij kinderen tegen te kunnen gaan. In de klas hebben de leerlingen samen met hun meneer, Piet Aarts, hierover gesproken. De kinderen van groep 8 van De Raagten waren het snel eens over hun doel: ‘Serious Request steunen’. Elk kind zou op zijn eigen manier iets ondernemen. De opbrengst werd verzameld in een ‘doos’ bij de kerststal. Toen de kerstvakantie begon, hadden de kinderen al €100,30 opgehaald.

Elk jaar sterven 800.000 kinderen jonger dan 5 jaar aan diarree, dat is elke dag 2200 kinderen. Diarree is meestal het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en gebrek aan kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid van een jong kind.