Kees van Kollenburg.
Kees van Kollenburg.

Nog twee jubileumactiviteiten bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Op de valreep van het seizoen 2021/2022 houdt Badminton Club Lieshout nog twee activiteiten in het kader van hun 50-jarig jubileum: op 9 juli gaat de jeugd een koeien-survival houden in Boerdonk en op 10 juli stapt de hele vereniging op de fiets voor een mooie fietstocht mét bezoek aan imker en duivenhouder Kees van Kollenburg. Ook in het komende seizoen 2022/2023 gaan de activiteiten overigens gewoon door: de badmintonvereniging bestaat immers het hele kalenderjaar 50 jaar.

Al sinds begin 2021 is een speciale commissie bezig met de organisatie van het jubileumfeest van Badminton Club Lieshout. Zij hebben het hele kalenderjaar 2022 als feestjaar gebombardeerd en organiseren gedurende het hele jaar passende extra activiteiten, soms voor de jeugd, soms voor de senioren, soms voor heel Lieshout. Op 9 juli is het de beurt aan de jeugd van de vereniging. Zij vertrekken dan tegen de middag op de fiets naar uitjesboerderij Leekzicht in Boerdonk. Ter plekke gaan ze een survivaltocht houden die is gemaakt in de nok van de koeienstallen. De survivaltocht eindigt ook nog eens in een spectaculaire tokkelbaan. 

Fietstocht
De dag er na (zondag 10 juli) is het de beurt aan alle leden van Badminton Club Lieshout. Zij gaan dan eerst op bezoek bij Kees van Kollenburg. De fanatieke badmintonner is in zijn vrije tijd immers een gedreven imker en duivenhouder. Twee mooie hobby’s waar Kees de deelnemers uitgebreid over bij zal praten en hen zal laten zien hoe bijvoorbeeld bijenvolken leven. Na het bezoek gaan de deelnemers de fiets op voor een tocht door het Laarbeekse land van zo’n 30 kilometer, die eindigt aan de Molendreef in Lieshout waar in de tuin van de familie Janssen nog na-geborreld en nagepraat zal worden. Deze fietstocht staat dus open voor alle leden van Badminton Club Lieshout en hun gezinsleden, die kunnen inschrijven via www.badmintonclublieshout.nl

Na de zomer meer
Deze activiteiten zijn alweer de zesde en zevende activiteit in dit jaar. Eerder is onder andere een Laarbeek-breed badmintontoernooi gehouden voor zowel jeugd als senioren en is een heemkundige wandeling door het dorp gemaakt. Na de zomerbreak volgen onder andere nog een uitwisseling met een andere sportvereniging, een leuke speelavond voor de jeugd en natuurlijk een grote feestavond. Die feestavond is op zaterdag 15 oktober 2022: de datum dat de vereniging exact 50 jaar bestaat.