Afbeelding
Foto: Mark Barten

Feestelijke opening padelbanen TPC ’t Slotje

Sport advertorial Sport

Beek en Donk - Over een week is het eindelijk zover; de officiële opening van de padelbanen bij TPC ’t Slotje. Leden konden de afgelopen tijd al spelen, maar nu worden de banen officieel geopend middels een demonstratiewedstrijd van vier topspelers en worden er clinics gegeven.

Op 10 september worden de banen om 16.00 uur geopend door burgemeester Frank van der Meijden en wethouder Monika Slaets. Daarna zullen er een uur lang demo-wedstrijden op twee banen worden gespeeld met vier topspelers uit Nederland. “Daar zitten spelers bij die 18e, 20e, 36 en 41e staan van Nederland, dus dat is echt de absolute top”, vertelt voorzitter Mark Booy. “Daarna wordt er gemixt met spelers van TPC ’t Slotje die met én tegen de toppers spelen. Ook hebben we iemand die verslag komt doen tijdens de wedstrijden, waardoor het allemaal wat interactiever wordt. Na de wedstrijden is er natuurlijk tijd voor een borrel en gaat de muziek aan. Het belooft dan ook erg gezellig te worden.”

Clinics en training
Na de opening op 10 september zijn er op zondag 11 en zaterdag 17 september twee dagen lang clinics, waarbij iedereen, jong of oud, kennis kan maken met het spelletje padel. “We hebben al ruim 200 deelnemers en daar zitten ook veel niet-leden bij. Zij willen even ervaren hoe het is en worden daarna hopelijk lid van de club of willen direct training gaan volgen. De clinics worden van 9.30 tot 17.30 uur gegeven en per baan is er één begeleider aanwezig. Dat worden dus leuke dagen vol enthousiaste deelnemers.”

Met Rens Slegers heeft TPC ’t Slotje ook direct een padeltrainer gevonden. “In eerste instantie gaat hij dit doen op woensdag en donderdag, maar mocht er meer animo zijn dan is er een uitwijking naar vrijdag of zaterdag mogelijk. Vanaf 12 jaar mogen kinderen zich hiervoor inschrijven en we merken dat deze, net zoals alle volwassenen, ook al enthousiast zijn. We kunnen voor senioren een pakket aanbieden van negen lessen voor 125 euro. Daarnaast gaan we ook twee keer per jaar een masterclasses verzorgen. Dan krijg je twee uur lang training van de crème de la crème en kun je specifiek trainen op een gebied.” De competitieve speler kan dus zeker bij de club terecht. “We hebben van 10 tot 20 november ook het Open Wintertoernooi voor zowel tennis- als padelspelers en starten met de padelcompetitie in het voorjaar van 2023.”

Enthousiasme
Ondanks de vakantie worden de padelbanen momenteel al goed gereserveerd en heeft de club er al een hoop nieuwe leden bij. “Deze zijn van verschillende speelsterktes en van alle leeftijden. Dat is dus een leuke mix. De banen liggen ook op een ideale plek op het sportpark. Iedereen die binnenkomt of weggaat staat even te kijken naar de wedstrijdjes die erop gespeeld worden. We horen niet zozeer het padelgeluid, maar meer het enthousiasme van de spelers die op de baan staan.”

Door al het enthousiasme heeft TPC ’t Slotje al enkele Whatsappgroepen voor verschillende speelsterktes gelanceerd waarin mensen snel medespelers kunnen vinden om een padelwedstrijd te spelen. “Dat is al een groot succes en zo worden er veel nieuwe tegenstanders gevonden. Mensen moeten elkaar leren kennen en komen zo bij mensen uit die dezelfde speelsterkte hebben. Dat werkt goed en een wedstrijd is dus zo geregeld. We gaan ook padelrackets verhuren voor mensen die een introducee mee willen nemen. Daarnaast zijn ballen aanwezig op de club, echter kunnen deze gekocht worden.”

Denk je nu: dit is wel een heel gezellige club en misschien wil ik ook wel padellen? Schrijf je dan op www.tv-slotje.nl gratis in voor de clinics op zondag 11 en zaterdag 17 september om kennis te maken met deze prachtige sport!